Odgođena sjednica skupštine HNŽ-a: Hrvati se nisu pojavili – Jabuka.tv

Odgođena sjednica skupštine HNŽ-a: Hrvati se nisu pojavili

Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije nije održana jer se na sjednici nisu pojavili zastupnici iz Kluba Hrvata. Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije ranije je zatražio žurno održavanje sjednice županijske vlade o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u toj županiji, a povodom smještaja migranata u readmisijski centar u Salakovcu, kao i otkazivanje sjednice Skupštine HNŽ-a, koja je zakazana za danas.

Ja sam jutros službeno dobio od kluba zastupnika Hrvata u skupštini HNŽ-a da za njih ova sjednica odnosno dnevni red nema smisla dok se ne održi izvanredna sjednica vezano uz stanje sigurnosti u HNŽ-u. Malo mi je to nejasno jer su zamjenik predsjedatelja iz reda Hrvata, predsjednik kluba Hrvata i treći član kolegija bili na kolegiju kad je usuglašen ovaj dnevni red. Ako ima potreba za izvanrednom sjednicom i izvanrednim informacijama onda ima poslovnički predviđena mogućnost za raspravu po tom pitanju i ta se sjednica može zakazati i danas i sutra, kazao je medijima Šerif Špago, predsjedatelj skupštine HNŽ-a.

Od Vijeća ministara BiH, Klub hrvatskih zastupnika traži informaciju gdje se nalazi 70-ak migranata koji su samoinicijativno napustili centar u Salakovcu, odakle ti migranti dolaze predstavljaju li oni opasnost po nacionalnu sigurnost.

 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.