Odbojkaška prvenstva u BiH završena, prvaci nisu proglašeni

Odbojkaško prvenstvo BiH (OS BiH) službeno je završeno, ali ljestvica premijerligaških natjecanja u trenutku prekida nije usvojena, niti su proglašeni prvaci BiH.

Takvu odluku usvojio je u srijedu Upravni odbor OS BiH na osnovu mišljenja devet članova tog tijela, koji su se e-mailom izjašnjavali o predloženim rješenjima, dostavljenim od predsjednika i glavnog tajnika OS BiH.

Sumirali smo e-mailom pristigla mišljenja članova UO i mogu kazati da su, nažalost, većinom glasova usvojene najgore moguće odluke. Od pet predloženih odluka, članovi UO su se složili jedino da se prvenstvo BiH okonča i da se neće igrati prvenstvo na državnoj razini za mlađe kategorije. Nisu usvojene trenutne ljestvice prvenstva, nisu proglašeni prvaci Premijer lige BiH u obje kategorije i nije prihvaćen prijedlog da se finale Kupa BiH u obje konkurencije odigra u rujnu, izjavio je Feni predsjednik OS BiH Alija Fatić.

Nakon takvih odluka postavlja se pitanje hoće li BiH imati predstavnike u europskim natjecanjima, CEV-u i MEVZ-u.

Jednako tako, neće biti poznati osvajači trofeja Kupa BiH, a u finale su se plasirale ekipe Bimal Jedinstva i BL Voleya u ženskoj te Mladost i Jedinstvo, oba iz Brčkog, u konkurenciji odbojkaša.

CEV donio ”Marshallov plan” za odbojku

U četvrtak ću obavijestiti CEV da je prvenstvo okončano, ali da nećemo imati predstavnike u europskim natjecnjima. Za mene je sve završeno, više neću zakazivati nikakve sastanke o ovim pitanjima, niti ću kao predsjednik saveza primati predstavnike klubova. Imali su više od mjesec dana vremena da se izjasne. Da sam na mjestu klubova, podnio bih tužbu protiv OS BiH, jer su se natjecali, imali velike troškove, a na kraju je sve ispalo propalo, smatra predsjednik OSBiH.

Još u travnju ured OS BiH predlagao je da se prvenstvo okonča, a prvacima proglase u prvenstvu trenutno vodeći klubovi, Kakanj ’78 i Gacko, ali to nisu prihvatili članovi UO iz RS, smatrajući da ima vremena da se zbog pandemije koronavirusa prekinuto prvenstvo ipak završi.

Poslije dugo vremena, BiH će imati u arhivi prvenstvo koje je skoro došlo do samog kraja, kao i u Kupu BiH, a u kojem neće biti upisana imena pobjednika.

Odbojkaški savez FBiH okončao prvenstvo i proglasio prvake

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.