Odbjegli narkodiler iz Trebinja desetljeće se skrivao kao građevinar u Njemačkoj

Nakon 10 godina bijega, Aleksandar Rikalo iz Trebinja predan je Okružnom sudu u Banjoj Luci, koji je za njim raspisao međunarodnu tjeralicu zbog organiziranog kriminala i trgovine drogom.

Uhićen u siječnju

Rikalo je Sudu predan uz prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora, koje je zatražilo Republičko tužiteljstvo RS-a.

Rikalo je osumnjičen da je kao pripadnik zločinačke udruge, u razdoblju od 13. veljače 2008. do 30. svibnja 2008. na području općine Trebinje, zajedno s drugim članovima zločinačke udruge, za koje je već izrečena pravomoćna presuda, kupovao, držao i prenosio kokain te posredovao u prodaji i kupnji istoga, naveli su u Republičkom tužiteljstvu.

Rikalo je uhićen 12. siječnja u Crnoj Gori na osnovi međunarodne tjeralice, gdje se donedavno nalazio u ekstradicijskom pritvoru.

Glas Srpske doznaje kako je Rikalo vlastima BiH izručen 26. travnja i preuzet je na prijelazu Klobuk, nakon čega je prebačen u Republičko tužiteljstvo gdje ga je saslušao tužitelj Slobodan Ćelić koji je zadužen za ovaj predmet, prenosi Večernji list BiH.

Nakon ispitivanja republički javni tužitelj predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora za A. R. zbog bojazni od bijega zbog težine kaznenog djela. Osumnjičeni se deset godina nalazio u bijegu u Njemačkoj i Crnoj Gori. Teretimo ga da je kao član zločinačke udruge s već osuđenim pripadnicima sudjelovao u prodaji, prijenosu, nabaci i kupnji kokaina na području Trebinja, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Na teret mu se stavlja da je bio član trebinjske narkoskupine koja je uhićena u okviru akcije “Leotar”, čiji su članovi pravomoćno osuđeni na ukupno 66 i pol godina zatvora. Rikalo je tijekom akcije napustio BiH i deset godina se nalazio u bijegu. Neslužbeno, Rikalo je nakon bijega iz BiH otišao u Njemačku gdje se zaposlio u građevinskoj tvrtki.

Radio je po raznim gradilištima i tako je uspio kriti se od policije i izbjeći uhićenje. Povremeno je boravio i u Crnoj Gori gdje je nedavno otkriven i lociran, kazao je za Glas Srpske izvor blizak istrazi.

Suđenje kriminalnoj skupini

Kao vođa kriminalne skupine presudom je označen Nikola Šaraba iz Trebinja, koji je osuđen na 10 i pol godina zatvora.

Osim trgovine kokainom, on je zajedno sa Savom Jelačićem proglašen krivim za miniranje automobila svjedoka, suradnika Dragana Jelića (48) iz Trebinja. Jelić je ranije priznao krivnju, svjedočio u korist tužiteljstva poslije čega je osuđen na dvije godine zatvora.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.