Odbijene žalbe hrvatskih navijača, po isteku kazne bit će protjerani iz Srbije – Jabuka.tv

Odbijene žalbe hrvatskih navijača, po isteku kazne bit će protjerani iz Srbije

Prekršajni žalbeni sud u Beogradu odbacio je žalbe navijača Hajduka iz Splita i potvrdio presudu kojom su osuđeni na po 15 dana zatvora i protjerivanje iz Srbije po isteku kazne.

Skupini od 14 Hajdukovih navijača prekršajne kazne od po 15 dana zatvora uz mjeru protjerivanja iz Srbije izrečene su zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru za “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje” i incidenata na benzinskoj crpki pored Beograda.

Od 14 osuđenih, na presudu ih se žalilo osam, žalbe su odbijene sedmorici, a presuda je ukinuta samo jednom malodobnom navijaču i on je odmah pušten iz zatvora, prenosi agencija Tanjug objašnjenje Prekršajnoga žalbenoga suda.

Oni su uhićeni po povratku iz Sofije s utakmice Hajduk-Slavija, a Prekršajni sud u Beogradu ih je 4. kolovoza uputio na izdržavanje kazne u zatvor u beogradskom predgrađu Padinska Skela jer žalba na odluku suda nije odlagala izvršenje kazne.

Istodobno im je izrečena i zaštitna mjera jednogodišnjeg protjerivanja s teritorija Republike Srbije, a bit će primijenjena odmah po isteku kazne.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u tom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su za kaznena djela, a nakon nagodbe s tužiteljstvom u Beogradu priznali su krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki na proputovanju u Bugarsku, kada su uzeli robu vrijednu oko 1.700 eura i nisu platili.

Oni su kažnjeni uvjetno na po šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, uz protjerivanje iz Srbije na dvije godine.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.