Od utorka u funkciji pasarela na sjevernom ulazu u Mostar

Svečano otvaranje te stavljanje u funkciju deniveliranoga pješačkog prijelaza – pasarele, javne rasvjete na novoizgrađenom kružnom toku, kao i rekonstruiranog parka u USRC M.H. Hujka u Mostaru bit će organizirano u utorak, 2. listopada, s početkom u 19 sati.

Pasarela služi primarno prelasku pješaka i povezivanju dviju urbanih cjelina u jednu, ali i kao reprezentativni objekt na sjevernom ulazu u Mostar koji svojim lukom ima simboličko i estetsko značenje, priopćeno je iz Službe za građenje infrastrukturnih objekata Grada Mostara, prenosi Fena.

Navodi se kako će pasarela do punog izražaja doći u narednoj fazi uređenja ovog prostora, dok se u ovoj fazi planira uklanjanje semafora, koji trenutno reguliraju promet na raskrsnici ulaska u naselje Zalik i USRC M.H.Hujka, te izgradnja kružnog toka, a pješački promet će biti omogućen samo preko pasarele.

Sredstva u iznosu od oko 650.000 maraka, koja je osigurao Grad Mostar, utrošena su u nabavku projektne dokumentacije, realizaciju radova i usluge nadzora.

Kružni tok dobio je i suvremenu LED rasvjetu, a vrijednost investicije je 110.000 maraka koju je osigurala Vlada FBiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.