Od utorka do petka Široki Brijeg ponovno u akciji za pomoć Posavini

Svjetsko prvenstvo u Brazilu, sveti Ante, bikijada, malonogometni turniri, Petrovdan i sva ostala događanja koja su u tijeku kroz zadnjih nekoliko tjedana nisu promijenila neke činjenice. Poplave su prošle, voda se povukla, ali posljedice su ostale. Mnogi i dalje spavaju u prihvatnim centrima, uništeni su im domovi, uništena im je hrana, zagađena voda za piće…

Život se polako vraća u normalu, koliko je to moguće i izreći, a kamoli doživjeti u krajevima gdje je voda zagorčala živote ljudima bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost. Pomoć koju smo poslali u onim prvim, najkritičnijim danima, došla je u prave ruke. Čuo sam mnoge povratne informacije s terena. Zbilja, stvari su došle u prave ruke. To je bilo prije više od mjesec dana. Ali pitamo se i to od čega su ti ljudi živjeli tih zadnjih mjesec dana i na čemu su spavali i kako im je izgledao život…

U razgovoru s nekima od njih, shvatili smo da im i dalje nedostaju osnovne stvari. Stoga smo odlučili pokrenuti još jednu akciju. Valjda ne i zadnju. Mladež koja se okuplja na Susretima utorkom na Širokom Brijegu, Crveni križ Široki Brijeg i Vijeće mladih Široki Brijeg vas pozivaju – uključite se u humanitarnu akciju za ljude u poplavljenim područjima.

Gdje – Prostor u Duhanskoj stanici ‘Dogana’.

Kada – od 1.7. (utorak) do 4.7. (petak) od 15 do 21 sat.

Što donijeti: Voda, konzervirana hrana (izdržljiva, nepokvarljiva hrana) dezinfekcijska sredstva, ulje, šećer, sol, juhe u vrećicama.

Molimo ne donositi odjeću!

Ovaj put pomoć ćemo poslati u nekoliko župa u Posavini s kojima smo u izravnom kontaktu. Za svaki vaš dar, prilog i donaciju unaprijed zahvaljujemo u ime onih kojima je to potrebno. A mi nastavimo raditi za svoju nagradu koja nas čeka na nebesima.

(www.jabuka.tv | fra Željko Barbarić)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.