Od sportskih klubova Vlada ŽZH najviše novca daje ljubuškom Izviđaču – Jabuka.tv

Od sportskih klubova Vlada ŽZH najviše novca daje ljubuškom Izviđaču

Za sufinanciranje sporta u Županiji Zapadnohercegovačkoj Vlada ŽZH-a za ovu je godinu izdvojila 720.000 KM.

Tako je predviđeno u županijskom proračunu za 2020. godinu, a tu namjenu precizno je regulirala odlukom o programu utroška sredstava “Tekući prijenosi za sport”, piše Večernji list BiH.

Od 1. siječnja do 31. prosinca

Provedba programa traje cijelu godinu – od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. Ukupna svota od 720.000 KM raspoređuje se na sljedeći način: za programe sportskih klubova, sportskih saveza, sportskih udruga i sportaša, na temelju pristiglih molbi uz kriterije, ide 78%, odnosno 561.600 KM, za školski sport 10%, tj. 72.000 KM, u interventna sredstva također 10%, 72.000 KM, i za sport za osobe s invaliditetom 2%, odnosno 14.400 KM. Kad je riječ o programima sportskih klubova, saveza, udruga i sportaša, oni su razvrstani u tri kategorije.

U prvoj kategoriji je program sudjelovanja sportaša i klubova iz ŽZH-a u službenim i međunarodnim natjecanjima, u drugoj program sufinanciranja međunarodnih i tradicionalnih sportskih manifestacija koje se organiziraju u ŽZH-u i BiH i u trećoj sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih i sportsko-rekreativnih objekata.

Dio koji je namijenjen školskom sportu utrošit će se za organiziranje natjecanja u školama, na razini općine ili grada, županije, FBiH i BiH, a može se koristiti i za sportsku infrastrukturu, za nabavu sportske opreme i sportskih učila (rekvizita) u školama.

Sredstva se dodjeljuju na osnovi pristiglih molbi. Već smo značajan iznos podijelili za programe sportskih klubova, saveza, udruga i sportaša, za što je namijenjeno 561.600 KM, i iz interventnih sredstava u iznosu 72.000 KM, i to je objavljeno u Narodnim novinama, kažu iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH-a.

Novac i za semafore

Pozitivno je riješeno 40 molbi.

Najveći iznos dobio je RK Izviđač iz Ljubuškog, i to 113.40 KM, zatim NK Široki Brijeg 90.000 KM, HŠK Posušje 72.320 KM.

Slijede HKK Široki s 41.000 KM, HRK Grude 30.320 KM, HNK Grude 26.000 KM, KK Grude 26.000 KM, HNK Drinovci 17.000 KM, NK Ljubuški 17.000 KM, HKK Ljubuški 16.000 KM, NK Inter Posušje 15.000 KM, JU Kulturno-sportski centar Ljubuški 7.000 KM, za nabavu semafora u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, i 5.000 KM za organizaciju MNL MZ-a u 2020.

Po 5.000 KM je za HŽOK Smeč Široki Brijeg, ŽNS zapadnohercegovačkom, SU “Liga Hercegovine” te manje od tog iznosa drugim klubovima, sportskim društvima i udrugama.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

  • Malo čudno da se prvo odredi koliko dobivaju gradovi a onda se unutar gradova ti novci raspoređuju. Zato na prvu izgleda da je netko zakinut ili protežiran. Konkretno Izviđač u Ljubuskom nema konkurenciju i zato mu pripada 50 % od tih sredstava. A pod jednim nazivnikom su MRK Izviđač, ŽRK Izviđač – viceprvak BiH, i druga ekipa Izviđača koja igra Federalnu ligu

 • KOLIKO SU IZDVOJILI TI VRLI UMOVI ZA DJEČIJI DOPLATAK ZA OVU I SVE SVE PROŠLE I BUDUĆE GODINE. EVO I ODGOVORA : 0 KM ova! ČEMU PUSTA INFRASTRUKTURA KAD ZA PAR GODINA ĆE SVE BITI PUSTO

 • Po kojim kriterijima su se sredstva dodjeljivala?
  1- nk Široki 90000, Posušju 72000? Kojom logikom MINSTRE jeb-em te u razdjeljak. Široki u premijer ligi igra a posušje u 3. ligi igra 10 godina.
  2- Izviđač 113.000KM, NK Ljubuški 17.000 KM, HKK Ljubuški 16.000 KM, KM, JU Kulturno-sportski centar Ljubuški 7.000 KM, za nabavu semafora u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, i 5.000 KM za organizaciju MNL MZ-a u 2020——-158.000KM—- ljubuškom sportu kojeg nema nigdje na karti, OSIM Izviđača, a po logici bi bilo realno da su dobili pola toga iznosa.
  3-HKK ŠIROKI prvak države dobiva 41.000, a amteri poput KK Grude 26.000KM iKK Ljubuški 16.000KM. Di ti je logika i zdrav razum,

  • A vi dragi zugatori ne gledate koliko drugih sponzora imaju ti klubovi? NK Siroki sigurno ima vise love od Izvidjaca, buduci da i UEFA uleti s lovom i drugi izvori. Tako da… tko imalo razumije sport zna kome treba pomoc da opstane i izdrzi jos jednu sezonu.

   • kakve veze ima koliko koji klub ima sponzora, Županija je zajednička blagajna svim klubovima, i trebalo bi se gledati uspijeh kluba, povijest, omladiski pogon, infrastruktura, neki realni parametri a ne odakle dolazui ministar koji omlaćuje s parama. Kako to da KK Široki dobije 41000, a kk Posuše 26000 i KK Ljubuški 16000 KM? Ovi su teški amateri a široki prvak šugave države! NK Široki 90000KM a NK Posušje 72000Km, Široki premijer ligu igra a Posušje 3. ligu? Šta mi pričamo Sarajevo nam krivo, kad sami sebe krademo i potkradamo.

    • Posušje trenutno igra 1.ligu federacije. Što je druga liga po rangu drzave, a ne treca. Omladinski pogon Izvidjaca je mozda jedan od najjacih u Hercegovini, poslije NK Sirokog. Slazem se da treba razvrstati novce po uspjehu itd, medjutim treba gledat i stanje kluba, kome treba vise da se ne ugasi. Veliki su problemi u svim sportovima, najmanje u nogometu

 • Cirkus od ministra ,nema on pojma o športu i ne gleda dalje od nosa ,Široki daleko naj više puni županijski proračun a ovako se vraća Širokom ,jadno

 • Za Vendi ,košarka a posebno nogomet su plaćeniji i gledaniji od rukometa ,Široki proizvodi košarkaše i nogometaše naj više u Hrvata ,a Izviđač ok je naj više za RH ,ali trebao bi HRS da ih financira (Izviđač) bar godišnje 50%,nogomet pa košarka su puno jači brendovi ,svi su naši Široki Brig ,Ljubuški ,Posušje ,Grude i treba čuvati brendove i prvake

 • Kk Posusje nije dobio ni feniga iako je za Grude i Ljubuski izmislio taj sport, i prvak vec 5god zaredom druge lige u kojoj je Ljubuski zadnji. Sto znaci dobilo se kako je ko podnio molbu i kako je tko sposobniji. Sve Fer po meni. Snađi se uvik je bilo…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.