Od sezone 2014/15 manji broj klubova u Premijer ligi BiH

Nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine od sezone 2014/15 mogla bi imati manji broj klubova, biti kvalitetnija i zanimljivija sa kraćom pauzom u zimskom periodu, piše SCsport.ba

„Na sjednici Komiteta za normalizaciju N/FS BiH oformili smo Radnu grupu koja će do 15. svibnja pripremiti reorganizaciju natjecanja u Premijer ligi BiH, ali i ženskoj ligi, ligi malog nogometa. U Radnoj grupi bit će Ivan Beus i Dragan Kulina, predstavnici Komiteta za normalizaciju, Elmir Pilav, direktor Odjela za natjecanje, predstavnik kojeg će odrediti Natjecateljska komisija N/FS BiH i Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu Saveza. Na ovaj potez odlučili smo se prevashodno kako bi poboljšali kvalitet natjecanja“, rekao je za SCsport.ba Elmedin Begić, potpredsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH.

Inače, smanjenje lige aktuelizirano je nakon što su i ove godine brojni klubovi imali i imaju problema sa dobivanje licenci za natjecanje. Prijedlog o reorganizaciji PL BiH Odjel za licenciranje dao je još prije dvije godine, ali ga je, očtio, Komitet uzeo u razmatranje tek nakon dodatnih postrožavanja UEFA kriterija.

„Bit će sigurno više prijedloga. Intencija da smanjimo ligu, ali moramo uzeti sve specifičnosti države u kojoj živimo. Razgovarat ćemo i sa čelnicima svih premijerligaških klubova i tražiti njihova mišljenja. Prije svega do sada su se žalili na veliku pauzu u zimskom periodu, pa ćemo vidjeti šta možemo učiniti i po tom pitanju. U svakom slučaju, provođenjem reformi oko natjecanja cilj nam je poboljšati kvalitet, ali kako sam već rekao i smanjiti pauzu između dvije polusezone. Ono što je sigurno je da ako se reogranizacija desi da će stupiti na snagu od sezone 2014 /15“, istaknuo je za naš portal Dragan Kulina, član Komiteta i Radne grupe.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.