Od sada cijene goriva u FBiH preko aplikacije mogu pratiti i korisnici Appleovih uređaja

Građani FBiH, koji koriste Apple mobilne uređaje, iPHONE i iPAD, od četvrtka mogu besplatno koristiti mobilnu aplikaciju FMT FBiH oil info, koja im omogućuje praćenje cijena na benzinskim crpkama, informacije o geolokaciji benzinskih pumpi po GPS signalu, te udaljenosti korisnika od konkretne benzinske crpke.

Besplatno preuzimanje ove aplikacije za Apple mobilne uređaje, iPHONE i iPAD se može obaviti izravno na App Store servisu, kao i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su namjenski postavljeni na web stranici Federalnog ministarstva trgovine, potvrdio je za Fenu federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Dosadašnja praksa praćenja cijena naftnih derivata na Android platformi pokazala je izuzetno dobre rezultate i postignuta je puna svrha njenog operativnog uvođenja.

Naime, do sada je bila dostupna verzija aplikacije za mobilne telefone s Android operativnim sustavom, a sada je dostupna i verzija za iOS. Ova aplikacija ima više od 50.000 korisnika i u kontinuitetu je imala pozitivne komentare na Google Play servisu, odnosno više od 90 posto korisnika je aplikaciji dalo maksimalnu ocjenu pet. To govori da je više nego ispunila očekivanja u pogledu kvaliteta urađenog programerskog rješenja, pouzdanosti i brzine odziva svih sadržajnih segmenata, te da je njen korisnički interface lako primjenjiv i prihvatljivi, istaknuo je Vujanović.

Podcrtava da će posebno poslovni subjekti tijekom svojih terenskih aktivnosti, korištenjem mobilne aplikacije FMT FBiH oil info, imati sveobuhvatnu i pravovremenu informaciju o trenutnim cijenama naftnih derivata na svim benzinskim pumpama u Federaciji, kojih trenutno ima 689.

Dobit će relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktualnom rasponu, te tako na najefikasniji način ostvariti svoje autonomno pravo izbora pri kupovini. Također, poslovni subjekti na ovaj način mogu uskladiti i adekvatno pozicionirati svoju cjenovnu politiku prema ekonomskoj realnosti potrošačkog standarda građana Federacije BiH, dodao je Vujanović.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.