Od danas u BiH mogu svi državljani EU, ali uz negativan test na koronu

Bosna i Hercegovina od danas otvara granicu za državljane zemalja Europske unije, ali uz obavezan negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Dopunom odluke Vijeća ministarstava BiH od prije dva dana omogućavaju se ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica Europske unije i zemalja članica Schengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu i vizu zemalja Europske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama EU-a i šengenskog područja, pod navedenim uvjetom.

Državljani navedenih zemalja obavezni su pridržavati se i poštivati sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH – epidemioloških i zdravstvenih, piše Klix.

Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske i oni ulaze u skladu s ranije donesenom Odlukom o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH, kada im je omogućen ulazak u BiH zajedno s državljanima Srbije i Crne Gore.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • “Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske i oni ulaze u skladu s ranije donesenom Odlukom “
    Sta me briga za turke irce pakistance…

  • Ljudima s ovakvim pravilima se i nigdje neide. Ako nezatvorimo za susjede kao oni nama granicu za sve do 31.07. kod nas ce se povecat broj zarazenih u tolikoj mjeri da nigdje vise se nece moci ici. Pa cemo se kraj lita i u jesen hvatat za glavu.

  • Nije mi jasno zašto su ova priopćenja toliko zakukuljena zamumuljena , da nikome nije jasno što to znači . Može li se lijepo pojasniti osobe s tim i tim dokumentima mogo to i to . I da sve stane u 2 rečenice.

  • Ima kontejner 50 metara prije granice, tamo rade Drago, Mile i Baki, imaju veliki printer i printaju vam negativne testove, košta oko 100km,ako si član vodeći stranki, snaći ćeš se besplatno…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.