Od četvrtka vlak iz Sarajeva vozi prema Čapljini s vezom prema Neumu i Makarskoj

Brzi putnički vlak Sarajevo-Čapljina-Sarajevo s polaskom u 16:26 sati iz Sarajeva za Čapljinu i lokalni putnički vlak Sarajevo-Konjic-Sarajevo s polaskom u 15:49 sati iz Sarajeva za Konjic, od 8. lipnja će ponovno biti u redovitom prometu Željeznica Federacije BiH, piše Klix.ba.

Redoviti brzi vlak iz Čapljine polazit će svakog jutra u 05:52 sati, a u Sarajevo će stizati u 08:32 sati. Polazak iz Sarajeva prema Čapljini je u 16:26 sati, a u Čapljinu će stizati u 19 sati. Lokalni vlak iz Konjica polazit će svakog jutra u 05:19 sati, a u Sarajevo će stizati u 06:42, dok je iz Sarajeva prema Konjicu polazak u 15:49 sati.

Vlak će u Konjic stizati u 17:12 sati. Sezonski vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, s vezom prema Neumu i Makarskoj, prometovat će od 15. lipnja do 31. kolovoza ove godine. Iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07:01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:35. Vlak će iz Čapljine polaziti svaki dan u 19:25, a u Sarajevo će stizati u 21:59 sati.

Putnike će na željezničkoj stanici Čapljina čekati autobusi kojima se mogu prevesti do Neuma i Makarske. Povratna autobusna veza do Neuma je svakodnevna, dok je autobusna linija prema Makarskoj osigurana samo u odlasku iz Čapljine.

Vlakovi koji povezuju Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pružit će putnicima vrhunski komfor koji nude Talgo garniture. Rezervacija i karte za sve destinacije, uključujući i veze za Neum i Makarsku, moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ŽFBiH.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.