Od 2018. građanima Hrvatske po 1.300 eura za ljetovanje

Građani Hrvatske će od 2018. godine, kako je u planu, dobivati vaučere u iznosu od 10.000 kuna (oko 1.325 eura) koje će potrošiti za ljetovanje u svojoj zemlji.

Prvi turistički vaučeri ili tzv. cro-kartice trebale bi se početi dijeliti 2018. godine.

To je plan ministra turizma Garija Cappellija koji je projekt naslijedio od svoga prethodnika Antona Klimana. Kako će to sve funkcionirati, odnosno koliki iznos će biti na raspolaganju građanima, tek se treba definirati, navodi tportal.hr.

Prema prvom planu, ukinuo bi se postojeći regres do 2.500 kuna (oko 330 eura), a uveo bi se turistički vaučer do 10.000 kuna godišnje (1.325 eura).

Prema drugom scenariju, vaučer bi iznosio do 5.000 kuna (oko 660 eura), uz zadržavanje regresa.

Novac bi poslodavci uplaćivali na poseban bankovni račun, a građani Hrvatske bi ga trošili putem cro-kartice, slično kao što sada koriste karticu tekućega računa.

Odredio bi se i postotak za pojedinu kategoriju troškova. Za sada je prijedlog da se 50 posto ograniči za smještaj, oko 30 posto za hranu i piće, a ostatak novca bi bio za muzeje, wellness i sličan sadržaj.

Karticu bi građani mogli koristiti za odmor u kontinentalnoj Hrvatskoj tijekom cijele godine, kao i izvan sezone na moru, piše tportal.hr.

Koji će od dva modela biti odabran, odlučiti će se u pregovorima Ministarstva turizma s Ministarstvom financija, poslodavcima i sindikatima.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.