Od 1. lipnja sve se vraća u normalu? Zatraženo ukidanje stanja nesreće u FBiH

Federalni stožer civilne zaštite zatražio je od Vlade FBiH ukidanje stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području FBiH.

Na sjednici je razgovarano o povoljnoj epidemiološkoj situaciji na području Federacije BiH, efikasnosti dosadašnjih i mogućnostima ublažavanju velikog broja donesenih mjera.

Članovi Stožera usvojili su i Vladi FBiH uputili na razmatranje i odlučivanje prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (Covid-19) na području FBiH.

Prijedlogom ove Odluke 31. svibnja 2020. godine prestaje stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području FBiH koje je Vlada FBiH proglasila 16. ožujka 2020. godine.

Odlukom o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području FBiH zadužit će se FSCZ i Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva da i dalje prate i procjenjuju stanje epidemiološke situacije na području FBiH i na toj bazi utvrđuju mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja koronavirusa.

20. sjednica Federalnog stožera civilne zaštite (Foto: FUCZ)

Izvan snage su stavljene zapovijedi kojima je obustavljen rad tržnih centara, pružanje usluga unutar ugostiteljskih objekata svih kategorija i u hotelima, a izvan snage su stavljene i zapovijedi koje nisu imale rok primjene.

Novom zapovijedi, koja će se primjenjivati do 30. svibnja, u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjena upotreba i konzumiranje nargila.

Na izvanrednoj sjednici FSCZ zapovijeđeno je FUCZ da izvrši raspodjelu sredstava i opreme (deke, jastuci, tekući sapun, dezinfekcijsko sredstvo, dezinfekcijsko sredstvo za ruke, etil alkohol i sredstva za čišćenje) iz donacije Azerbajdžana, svim županijskim stožerima civilne zaštite na području FBiH.

Ublažavanje svih ovih mjera podrazumijeva obavezno poštivanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Dopušten rad tržnih centara i ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.