Očistite klimu u 5 jednostavnih koraka

Klimatizacijski uređaj vjerojatno je najpoželjnija naprava ljeti, ali nemojte čekati velike vrućine da ga po prvi put uključite. Kako bi on savršeno radio i pritom bio dobar za vaše zdravlje, obvezno ga prije svake ljetne sezone valja temeljito očistiti iznutra.

Zamislite što je sve u filteru zapelo i tijekom svih ovih mjeseci stajalo i taložilo se. Prljav filter znači, vjerovali ili ne, prljav zrak koji udišete, a to nije nešto što želite sebi i svojoj obitelji.

Umjesto da zovete profesionalce da obave posao (a i to je legitimna opcija), zašto ne biste sami zavrnuli rukave i pripremili klimu za novu sezonu hlađenja?! Možda se čini kompliciranim, ali zaista nije. Samo slijedite ove korake:

  1. Sigurnost je na prvom mjestu, stoga najprije isključite uređaj iz struje.
  2. Sada skinite prednju masku klime. Obično se ona skida vrlo lako, jednostavnim potezanjem prema sebi. Na nekim je uređajima maska ipak pričvršćena vijcima i u tom vam slučaju, logično, treba odvijač.
  3. Sada vjerojatno gledate u filter, koji se nalazi upravo iza prednje maske uređaja. Jednostavno ga izvadite, ali pazite na eventualne oštre objekte koji bi mogli stajati iza njega.
  4. Odnesite filter do sudopera/umivaonika/kade. Ovisno o količini prljavštine koja je unutra, najobičnije ispiranje toplom vodom trebalo bi biti sasvim dovoljno. Ako ne, možete upotrijebiti sapun ili deterdžent za rublje te iščetkati četkicom za zube.
  5. Na kraju, pobrinite se da je filter potpuno suh prije no što ga vratite na početnu poziciju. Uglavite ga na mjesto s kojeg ste ga skinuli. Obično se čuje “klik” koji sugerira da je filter pravilno postavljen. I to je sva mudrost!

Želite li još temeljite obaviti posao, bacite oko na sljedeći video, u kojemu se jako lijepo vidi što smijete, a što ne prilikom čišćenja klima-uređaja, piše Net.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.