Očekuju nas kiša, pljuskovi i grmljavina u cijeloj zemlji

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme.

Prije podne pljuskovi se očekuju u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana kiša, pljuskovi i grmljavina u cijeloj zemlji.

Najmanje padalina se prognozira u istočnim područjima, a više se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 stupnjeva, na jugu do 32 stupnja. U Krajini najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 22 stupnja.

U Sarajevu sunčano prije podne. U drugom dijelu dana naoblačenje. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju slabije padavine. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stupnjeva.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Bugojno i Sokolac 13, Ivan Sedlo, Jajce i Livno 14, Bihać, Grude, Prijedor i Sanski Most 16, Gradačac, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 17, Banja Luka 18, Doboj, Trebinje i Zvornik 19, Bijeljina i Mostar 20 i Neum 25 stupnjeva.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941Pa, za 4hPa je manji od normalnog i opada, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: