Očekuje se završetak radova i kraj kilometarskih kolona kod Jablanice

Radovi na sanaciji magistralne ceste M-17 u Donjoj Jablanici koji uzrokuju velike gužve u prometu trebali su biti završeni u petak, ali je rok probijen, te će se za vikend promet puštati u oba traka, dok se 19. svibnja se očekuje okončanje radova.

Ove informacije za Klix.ba su potvrđene iz JP Ceste Federacije BiH koje je za izvođenje radova na najprometnijoj magistrali u BiH angažiralo kompanija HP Investing iz Mostara.

Pojasnili su da se radovi izvode na sanaciji slijeganja trupa ceste koji su trebali biti okončani 12. svibnja, ali da su zbog vremenskih uvjeta produženi za tjedan dana.

Ugovorom je predviđeno izvođenje duboke drenaža s desne strane ceste (pravac Sarajevo – Jablanica), saniranje dva propusta, zamjena dijela nasipa i komplet tamponskog sloja te zamjena asfaltnih slojeva, uz ojačavanje betonskom gredom postojećeg kamenog zida, te postavljanje elastično-odbojna ograde i horizontalne signalizacije, pojasnili u za Klix iz JP Ceste FBiH.

Naglašavaju da će prema novoj dinamici radova do kraja tjedna biti ugrađen tampon na lijevom kolničkom traku, te da će tijekom nadolazećeg vikenda promet, uz potrebnu signalizaciju, biti pušten na oba traka, kada se očekuje velika frekvencija prometa.

Preostali radovi će biti završeni tijekom, te se može očekivati da od sljedećeg vikenda obustava neće biti, kazali su iz JP Ceste Federacije BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: N1)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.