Očekuje se pojačan promet na većini cesta u BiH i na graničnim prijelazima

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle.

S obzirom da je sezona godišnjih odmora, a i kraj radnog tjedna, u petak se očekuje pojačan promet vozila na većini cesta u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prijelazima. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih pretjecanja.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, na autocesti A-1, za promet je i dalje zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Brojne su dionice s aktualnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu s očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim cestama: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Kako sami možete primijetiti da nešto nije u redu s kvačilom?

Zbog ugibanja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedan trak, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalne ceste od mjesta Ravno prema magistralnoj cesti Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrižja u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kviz: Koliko dobro poznajete prometne znakove?

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.