Obustavljena isplata invalidnina za Široki Brijeg, Grude, Posušje i Ljubuški

Na osnovu zaključka sa 102. sjednice, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno – oslobodilačkog rata je pripremilo, a Vlada FBiH na 103. sjednici donijela Odluku o privremenoj obustavi isplate osobnih invalidnina za korisnike prava iz općina Posušje, Grude, Ljubuški i Široki Brijeg.

Kako se kaže u Odluci, Federalno ministarstvo boraca i invalida obrambeno – oslobodilačkog rata privremeno će isključiti iz obračuna invalidnine korisnike prava osobne invalidnine u općinama Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški, dok po preporuci Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH nadležne službe boračko – invalidske zaštite ne dostave za svakog korsinika rješenja po osnovu kojih ostvaruju prava, JMBG i točnu adresu stanovanja.

Od privremenog isključenja iz obračuna osobne invalidnine izuzimaju se korisnici prava iz navedenih općina za koje je završena revizija po Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko – invalidske zaštite. Obračun invalidnina za ove korisnike izvršiti će Federalno ministarstvo boraca i invalida obrambeno – oslobodilačkog rata.

Od privremenog isključenja iz obračuna osobne invalidnine bit će izuzeti odmah i korisnici prava iz navedenih općina koji osobno i neposredno dostave svoje predmete i ostalu potrebnu dokumentaciju Federalnom ministarstvu boraca i invalida obrambeno – oslobodilačkog rata radi izvršenja revizije.

Sastavni dio Odluke, koja stupa na snagu danom donošenja, jesu popisi korisnika za koje još nije dostavljena potrebna dokumentacija, navodi se u priopćenju Službe za informiranje Vlade FBiH.

(www.jabuka.tv)

 

Nema komentara

 • ZA PRAVE INVALIDE TREBA DATI INVALIDNINE ZA OVE LAŽNE NEDAJTE A NJIH JE PUNO VIŠE TO JE GLASAČKA MAŠINERIJA HDZ KAD OSTANU BEZ NJIH VIDJEČEMO TKO ĆE DOBITI IZBORE VELIKA VEĆINA NISU INVALIDI JER IH ZNAMDIO IH JE BIO I SAMNOM U JEDINICI I NISU INVALIDI TE TREBAJU VRATIT NOVAC KOJI SU PREVARON DOBILI PA ĆEŠ VIDJETI ZA KOGA ĆE GLASATI

 • Hajde budi pametan sta uraditi pokupiti papire i u sarajevo ili cekati nekakvo rjesenje. Najgore je sto ja vise nevjerujem ni helezu ni ikome

 • Netrebamo se brinuti Čović i HNS-or će se zauzeti za nas pripadnike HVO-e.Nitko ni da spomene ovo iživljavanje Heleza nad hrvatima.Jada od hrvatsih političara bože moj.Probaj te bošnjacima uzeti nešto,odmah država gori.

 • Ovi koji se i odluče otići u Sarajevo,isplati će im jednu ,dvije i onda insttut za med.vještačenje,smanji ili ukine sve kako veliki šef Zukan naredi.Pa sretno vam hrvati.

 • bilo je pametnjakovića koji nikako da shvate da se ovdje ne radi o reviziji nego na obespravljivanju hrvata i dobili su poslije samoinicijativne revizije 20 posto.
  a pogotovo treba istaknut činjenicu da je samo desetak posto hrvata koji koriste ova ostvarena prava u odnosu na 90 posto muslimana.

 • Treba im prestati uplaćivati porez u Sarajevo a iz poreza uplatiti invalidnine ne samo za branitelje,nego i za one koji su imali radnu obvezu,i to sve dotle dok ova majorizacija traje.

 • MAJKE TI KOLIKO INVALIDA DA IH JE TOLIKO UČESTOVALO U RATU NIGDJE NEBI MOGAO NEPRIJATELJ NI BLIZU STUPIT NOGOM BOŽE SAČUVAJ..NEKA NEKA TAKO TRIBA SAMO MI JE ŽAO PRAVI INVALIDA

 • pozvat na pecaru invalide da se postroje ovi sto su kupovali dezerteri nece doc i skidaj rjesen problem za pola sata,nek odgovaraju oni i ko je prodavao potpise

 • Ja sam potpisivao svima kojima je trebalo. I onda sam napravio tenisko i bazen i kupio dva stana. I moj susjed doktor je 100% invalid i njegova kcer se pokusava upisati na farmaceutski fakultet u Zg na osnovi toga. A moja kcer ce upisuje na isti bez placanja tako sto za mene pise da sam poginuo. I jesam, onoga dana, kad sam prodao dusu i savjest za saku para i ostavio, silu ljudi koji su trebali dobiti mirovine i invalidnine, na cjedilu. Inace, ja sam skolovan i moja je obitelj uzorna. Hvala svima!

 • Meni je također presmiješno da se nisu oglasile vođe HDZ ma nisu ni spomenuli branitelje a komoli zauzeli stav pa baš nitko od stranaka sa hr.predznakom a kad dođu izbori e onda je druga priča.Ma nabijem ih na tukija.

 • ko je helez da odreduje treba im uskratiti uplacivanje poreza iz nasih opcina pa ce mo vidt dokle ce mo se gonit neki protuudar triba uradit,a ne skrsteni ruku sidit,koliko balija ima lazni u nji svaka baba ima prnziju sve ratni ivalidia nas saka jada vamo i non stop nas proziva smeta mu sto nema balidana sto je jos u ove cetri opcine su samo hrvati to njemu smeta nista drugo gad jedan.

 • neka su ukinuli i vrime je svi znaju da se plaćalo da dobiješ nalaze da si invalid i svi su sedamdeset posto invalidi kako mogu i dalje radit i imat vozačke triba dat svim koji su bili u ratu ili to pročistit ostavit samo stvarne invalide

 • Nit si ti general ni čovjek već jad od čovjeka.A vi što švrljate komentare protiv branitelja Hrvata,nasjprije idite na muslimanske portale i pročešljajte svoje.A vi naivci nasjedajte to oni i hoće a nije nam prvi put,i stari su nam iušli priko bila svita.

 • Jesam eto musliman il lijanovic,kako hocete i kazem da treba ocistit zito od kukolja.Ni jedan pravi invalid branitelj nije protiv toga al jesu oni koji go dinama primaju novce na svoj djon obraz kupljenim invaliditetom i jos ih nije sram nazivati se domoljubima.Samo da znate da nismo svi ovce.Ima nas Hrvata i domoljiba s mozgom.Zivili…..

 • Sulejmane, idi na svoj portal i komentiraj svoje , pravite revizije invalidnina svojima .
  Dok naši političari šute a isprovocirani branitelji udaraju jedan na drugoga.

 • O Čoviću , kako od nekog ko se potpisivao ćirilicom očekivati da se javi za bilo koga osim za sebe i za svoju ekipu ,a to dokazuje od 91 god.
  Danas se bavi ponovo foteljama ,a oni koji su mu to omogućili su danas bez zdravlja a mirovine su im hdz i lijanović /a ne Helez / prvo ljetos prepolovili a sad i invalidnine obustavili a vi narode ponovo njima glasove,za crkavicu koju vam daju za izbore,a vi branitelji gledajte i ubijajte se ,umjesto da izaberete svoje predstavnike i krenete na izbore nesebično i srcem ko i 1991 / BOLJE SVIMA A NE SAMO NJIMA / .i pobjedite s većinom naroda , ali ovaj put pohlepne dugogodišnje političare,i njihovu uhljebljenu glasačku mašineriju.

 • Hrvat sam i branitelj .Ponosno cu stat ispred svakoga i to reci jer to svi znaju.I bas zbog toga i zbog mojih kolega koji su zivot dali za ovo danas zagovaram reviziju.Zasto ne,neka zaslizeni dobiju svoje a lazni svoje.Imam susjeda invalida takozvanog radi ma dva mjrsta i zaradjuje pored mirovine.Moglo je djete moje,tvoje tu raditi.Kakav je to domoljib.?Taj ljubi samo svoju guzicu,to je sramota naseg naroda.

 • Vi gospodine sto stekcete po portalima ocito u kuci nemate pravo glasa pa se ovdje prasite, kad smo vec kod invalida sto se ti ce pravih invalida u s. brijegu se mogu pribrojati na prste jedne ruke, ali gospodo vjerujem da mi nismo krivi za takvo ime mi smo branitelji , a tko nam je dao takvo ime onaj tko je kupio novac,a braniteljima je prijeko potreban a pogotovu onima koji ne rade nista i nemaju nista!!

 • U Tuzli su isplaćivali invalidnine i onma što su skinuti sa popisa sa time se pohvalio njihov političar . Sa kojim novcem vjerovatno sa onim oduzetim od Hrvatski općina .Zato sada umanjite porez za tu cifru i isplatite invalide .Sigurno vam neće nadoknadit nova federacija šta su krali 15g.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.