Obljetnica srpskoga napada na crkvu svetog Ante u Banjoj Luci

Na današnji dan 1995. godine “uniformirana lica” Republike Srpske podmetnutim eksplozivom posve su srušili crkvu i zvonik župe sv. Ante u Petrićevcu kod Banja Luke, a samostan zapalili.

U požaru je izgorio krov i unutarnje prostorije sa stolarijom i svim namještajem, među kojima i župni ured i u njemu sve župne matice.

Dok su se u noći vršile pripreme za taj čin, više franjevaca, tri časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove i 2 civilne osobe su istjerani iz svojih soba i pod stražom držani zatvoreni u jednoj maloj prostoriji. Među njima je bio i fra Alojzije Atlija, najstariji član zajednice i srčani bolesnik, komu je te noći srce otkazalo, i kad su prije nego što je odjeknula eksplozija i buknuo požar svi iz samostana izvedeni na samostansku njivu, on je ostao ležati mrtav na podu gdje ga je smrt zadesila.

Nekoliko franjevaca se nakon toga tragičnog događaja nastanilo u Biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci, a drugi u samostanu časnih sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Budžaku.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

    • Naravno da je bio, to su njegovi jugici. Komsic je bosnjak ali komsic bar to ne krije. Dok je Dragan jugoslaven koji isto ne krije ali ima masineriju i cini sve moguce za taj mali nesretni hrvatski narod

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.