Objavljeni potvrđeni rezultati Lokalnih izbora u BiH

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici, u zakonom utvrđenom roku, donijelo je Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, koji su održani 2. listopada u BiH.

Predsjednik SIP-a Ahmet Šantić kazao je da je SIP ukupno primio 207 zahtjeva za ponovno brojanje glasova. Zahtjevi su odbačeni i odbijeni jer nije postojala pravna osnova zbog koje bi SIP promijenio odluku, piše Klix.

“Ponovno se brojalo na 54 biračka mjesta. Na odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata uložena je 31 žalba. Ukupno je uloženo 75 žalbi gdje su politički subjekti pokušavali iskazati opravdanost”, kazao je Šantić.

Napomenuo je da su žalbe išle prema Žalbenom odjelu Suda BiH.

“Na sve odluke na koje se netko žalio, Sud je pravovremeno odgovorio i naše odluke postale su pravomoćne”, dodao je.

Potvrđivanje rezultata lokalnih izbora obavljeno je u svim izbornim jedinicama u kojima su provedeni lokalni izbori, osim za izbornu razinu Stolac, za općinsko vijeće i načelnika općine Stolac.

SIP će 8. studenoga dodijeliti certifikate o osvojenom mandatu načelnicima i gradonačelnicima, odnosno vijećnicima i odbornicima u općinskim vijećima i skupštinama općina, odnosno gradskim vijećima i skupštinama.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.