Objavljena snimka akcije u Kumanovu

Makedonska policija objavila je snimku akcije u Kumanovu tijekom koje je neutralizirana skupina terorista.

Na snimci se vide pripadnici policije u akciji, ulične borbe, kao i zarobljavanje nekolicine terorista. Također se vide i mjesta najžešćih sukoba sa teroristima i zaplijenjeno oružje.

U subotu je tijekom čitavog dana trajao sukob makedonske policije i naoružane grupe koja se suprotstavljala pucnjevima iz automatskog oružja, snajpera i granatama.

Policijska akcija u Kumanovu trajala je gotovo 30 sati.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Ivo Kotevski je rekao da je policija pronašla tijela 14 terorista u uniformama.

“MUP radi na identificiranju poginulih terorista. Teroristička skupina je brojala više od 40 ljudi, a teroristi su planirali napade na makedonske institucije”, izjavio je Kotevski.

Tragovi bojnog polja u kumanovskom naselju Divo na sve strane – palež, čahure, porušene kuće, razbijeni krovovi, izrešetani zidovi, vrata i prozori, prenosi B92.

Osumnjičeni za organiziranje terorističke skupine koja se sukobila sa policijom u Kumanovu nisu poznati samo po upravljanju paravojnim formacijama u regiji.

Oni se blisko povezuju i sa pojedinim albanskim političarima sa Kosova i Makedonije, prenijela je Radio-televizija Srbije.

Ivo Kotevski naveo je da su vođe skupine koja je otkrivena u Kumanovu Muhamed Krasnići, takozvani “Komandant Mališeva”, Mirsad Ndrecaj – “Komandant NATO”, Sami Uškini – “Komandant Sokoli”, Beg Rizaj – “Komandant Begu” i Deme Šehu – “Juniku”, sva petorica sa Kosova.

(Nezavisne novine)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.