Objavljena pričao o nastanku iPhonea: “Prvo, oni su idioti!”

Iako se gotovo sve vijesti objavljene u posljednje vrijeme vezane uz Appleove telefone odnose na iPhone 8 i novitete koje bi ovaj uređaj trebao donijeti, bivši zaposlenik Applea, Scott Forstall, ovoga tjedna progovorio je o situaciji koja je prethodila razvoju prvoga modela iPhonea.

Priča o iPhoneu, rekao je Forstall, počela je jer je Steve Jobs “mrzio jednoga lika u Microsoftu” koji bi mu svaki put kad bi se vidjeli govorio i hvalio se kako će ova kompanija vladati svijetom s novim Windows tabletom koji će se koristiti sa stylusom. Forstall nije otkrio o kojem je zaposleniku Microsofta riječ (napomenuo je kako to nije bio Bill Gates), no rekao je da bi Jobs svaki put nakon razgovora s njim bio jako ljut, piše ZDnet.

Jednom je, nakon razgovora s tim Microsoftovim direktorom došao na posao i, uz gomilu psovki, poručio svima u Appleu: “Prvo, oni su idioti! To se ne radi sa stylusom. Mi smo rođeni s deset stylusa”. Jobs je na ovaj način najavio smjer s kojim želi ići pri razvoju mobilnih uređaja – umjesto stylusa, za upravljanje i pisanje po tim uređajima koristit ćemo prste, pri čemu se Apple odlučio na kapacitivne ekrane umjesto puno lošijih responzivnih, kakvi su se tada koristili na većini mobilnih telefona te je prvotno razmišljao o razvoju tableta, ne telefona.

Na razvoj prvoga iPhonea, prema Forstallu, Jobs se odlučio nakon što je shvatio kako mobilni telefoni postaju prijetnja iPodovima – zahvaljujući ovim glazbenim playerima, Apple se od računalne kompanije pretvorio u kompaniju koja prodaje potrošačku elektroniku te je iPod bio zaslužan za polovicu Appleove prodaje. Također, sjetio se i jedne scene kada je bio na ručku s osnivačem Applea – gledali su ljude kako koriste telefone i shvatili kako nitko nije bio sretan s načinom njihova korištenja, što mu je bio još jedna potvrda da treba krenuti s razvojem telefona, prenosi Zimo.co.

Ostalo je, kako se to kaže, povijest – Apple je s iPhoneom pokrenuo mobilnu revoluciju te, zajedno sa Samsungom, nakon deset godina i dalje dominira na ovom tržištu, a ako su predviđanja analitičara točna, nakon predstavljanja iPhonea 8 možemo očekivati najbolje razdoblje i najbolju prodaju Appleovih telefona u povijesti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.