Objavljen video akcije Inpact: Policija osumnjičene zatekla u krevetu – Jabuka.tv

Objavljen video akcije Inpact: Policija osumnjičene zatekla u krevetu

Pripadnici Federalne uprave policije su 23. studenoga pod nadzorom Županijskog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije realizirali operativne akcije kodnog naziva “Inpact”.

Uhićeno je osam osoba zbog osnovane sumnje da su u sastavu skupine počinili kaznena djela iznude, prijevare, krađe, otmice, izazivanja opće opasnosti, nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, te neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Njima je 26. studenoga određen pritvor u trajanju od mjesec dana.

Oni se sumnjiče da su se u ožujku 2020. godine, planski udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, na način da su od jednog poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećoj osobi od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke ”Audi A6” i novčani iznos od 3.400 KM, a nakon čega su se usmjerili na spomenutog poduzetnika, te od istog na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo “BMW” čija je vrijednost cca 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM.

Prilikom pretresa je pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge “amfetamin” i “cannabis sativa L”, vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Slučajevi X objavili su video uhićenja.

Akcija “Inpact”: Nekoliko uhićenih zbog rizika od sukoba prebačeno u Sarajevo i Zenicu

(www.jabuka.tv)