Mostar: Određen pritvor osmorici uhićenih u akciji ”Inpact” – Jabuka.tv

Mostar: Određen pritvor osmorici uhićenih u akciji ”Inpact”

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 25. studenoga, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana osmorici osumnjičenika uhićenih u akciji “Inpact”.

Pritvor je određen osumnjičenima: Sadi Đugumu (1978.), Adnanu Šljiviću (1987.), Alenu Fale (1991.), Rijadu Dumporu (1970.), Miranu Voljevici (1979.), Vedranu Drljeviću (1975.), Edhemu Memiću (1972.) i Đenanu Demiroviću (1982.), zbog osnovane sumnje da su u sastavu skupine počinili kaznena djela iznude, prijevare, krađe, otmice, izazivanja opće opasnosti, nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, te neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, navodi se u priopćenju iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji s Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Akcija “Inpact”: Nekoliko uhićenih zbog rizika od sukoba prebačeno u Sarajevo i Zenicu

(www.jabuka.tv | Foto: Klix)