Objavljen popis kineskih proizvoda u BiH opasnih po zdravlje

Agencija za nadzor nad tržištem BiH objavila je popis proizvoda kineskog porijekla koji su zbog lošeg kemijskog i fizičkog utjecaja opasni po zdravlje, priopćeno je iz Udruženje za zaštitu potrošača distrikta Brčko.

Potrošači se upozoravaju na nekoliko vrsta dječijih igračaka, kozmetike i električnih uređaja koji mogu biti opasni po zdravlje i život korisnika.

Predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača distrikta Šukrija Dupčanin rekao je za Nezavisne da je ovo udruženje do sada izvršilo niz provjera ispravnosti deklaracija i proizvoda, te su u nekoliko slučajeva i prisilili proizvođače i distributere da neispravne proizvode povuku iz prodaje.

On je pozvao građane da Udruženju prijave svaki proizvod za koji utvrde da nije u skladu ss deklaracijom, ili da je sumnjivog kvaliteta.

“Mi ćemo sve takve prijave provjeriti i, ako se utvrdi da ima nepravilnosti, pozvat ćemo proizvođača ili dobavljača da takvu robu povuku iz prodaje, a kupcima isplate odštetu”, rekao je Dupčanin.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Sirovina za mnoge stvari je sa otpada,dnevnica radnicima oko 3 dolara,pa sad očekujemo nešto dobro iz Kine.Nas će i ubuduće mamiti cjene kineske robe,jer smo osiromašili.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.