Objavljen natječaj za gradnju GP Svilaj i mosta na Savi

Uprava za neizravno oporezivanje BiH objavila je međunarodni natječaj za izvođenje radova na izgradnji dionice autoceste Svilaj – Odžak, graničnog prijelaza Svilaj i međudržavnog mosta na rijeci Savi.

Prema uvjetima natječaja, ponuđači moraju zadovoljiti minimalne financijske i tehničke kriterije, između ostalih, prosječni godišnji promet od 27 milijuna u posljednje tri godine.

Također, ponuđač mora dokazati da ima na raspolaganju likvidnu imovinu koja je dovoljna za pokrivanje novčanog tijeka izgradnje za ugovor za period od 4 mjeseca, procijenjenih na najmanje 4,5 milijuna KM te iskustvo glavnog izvođača u obavljanju sličnih poslova, u vrijednosti od najmanje 10 milijuna KM u posljednjih pet godina.

Sve ponude moraju biti praćene jamstvom natječaja od 200.000 KM, a rok za prijem ponuda je 15. travnja, kada će biti otvorene u nazočnosti predstavnika ponuđača koji odluče nazočiti.

Iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH nedavno su za Klix.ba kazali da će most na rijeci Savi kod Svilaja biti završen u drugoj polovini godine, ali da neće biti u funkciji dok ne bude izgrađen granični prijelaz.

U susjednoj Hrvatskoj prijelaz će biti gotov za dva mjeseca, dok na bh. strani gradnja tek počinje za tri mjeseca. Iz UNO BiH tvrde da će most biti u funkciji čim se završi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.