Objavljen Javni poziv za prijavu projekata od interesa za Hrvate izvan RH

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kojega prenosimo u cijelosti:

U cilju promicanja veza i jačanje suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, očuvanja hrvatskoga identiteta i promicanja hrvatskoga jezika, kulture i tradicije te jačanja položaja hrvatskoga naroda izvan Republike Hrvatske, kao i pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskoga naroda izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2017. godinu

Javni poziv otvoren je za sljedeće kategorije prijavitelja:

1) neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj (udruge građana, zaklade, ustanove i ostale organizacije koje ne ostvaruju dobit ili profit za svoj rad), kao i hrvatske zajednice izvan Republike Hrvatske koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske

2) fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske

3) ugroženi pojedinci – pripadnici hrvatskoga naroda s prebivalištem izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Navedene kategorije mogu podnijeti prijave za dobivanje financijske potpore u svrhu ispunjavanja posebnih potreba i provedbe projekata koji obuhvaćaju sljedeća područja:

a) projekti i aktivnosti iz kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske

b) pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskoga naroda izvan Republike Hrvatske.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od dana objave Javnoga poziva na gore navedenoj mrežnoj stranici Središnjega državnog ureda i traje zaključno do 17. ožujka 2017. godine.

Prijave se dostavljaju isključivo poštom, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na adresu: Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb uz naznaku “za Javni poziv”.

Zaprimljena dokumentacija na ovaj Javni poziv ne vraća se podnositelju prijave. Nepotpune prijave i prijave zaprimljene izvan roka neće se razmatrati.

Potrebni obrasci mogu se naći u dodatku Javnoga poziva na mrežnim stranicama.

Za dodatne informacije možete poslati upit na adresu e-pošte: [email protected]

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.