Obitelj morala angažirati bager da očisti snijeg radi pokopa

Paroh livanjski Predrag Crepulja rekao je da je obitelj u kojoj se dogodio smrtni slučaj u livanjskom povratničkom srpskom selu Gubin morala angažirati privatnu mahanizaciju – bager da bi očistili snijeg i obavili pokop.

Situacija u Livanjskom polju je izuzetno teška, rekao je Crepulja.

Pomoćnik gradonačelnika Livna za civilnu zaštitu Pavo Duvnjak rekao je u srijedu da su dva dana ranije ekipe bile u livanjskom povratničkom srpskom selu Gubin i očistile snijeg, ali da je palo novih 15 centimetara u ovom selu, piše Oslobođenje.

U danom trenutku u selu Gubin je bilo prohodno, naše ekipe su bile na terenu i očistile snijeg, međutim novih petnaestak centimetara snijega je palo naknadno tako da mislim da to ne bi trebalo ometati pokop, rekao je Duvnjak.

Mještani sela Gubin rekli su da je točno da su ekipe iz Civilne zaštite bile na terenu, ali da snijeg nije očišćen.

Nisu ni ulice po selu očistili, kako je zamelo tako je i ostalo. Na nekim dijelovima visina snijega je i preko metar i pol, kažu mještani sela Gubin.

Radnik na seoskom groblju u Gubinu Živko Vukovljak rekao je Srni da je situacija teška.

Pokop smo trebali obaviti prije pet dana, ali većinom stari i bolesni mještani nisu bili u situaciji očistiti oko groblja i po selu. U selu ima i jedna starica koja već deset dana ne može izaći iz kuće zbog snijega, naveo je Vukovljak.

On je apelirao da livanjsko Komunalno poduzeće dođe u pomoć. Ovo je očit primjer kako žive Srbi na ovom području, naglasio je Vukovljak.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Eto kako zive srbi! De se sitite kad je pa kod nas snig prje par godina, i kod nas se nije moglo kopat u groblju , pa se cekalo sedam dana, tek onda zakopalo! Eto tako mi HRVATI zivimo u nasem Hrvatskom kraju!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.