Obitelj Kaurin iz Prijedora prvi Uskrs dočekuje pod vlastitim krovom

Bračni par Kaurin, Boško i Dajana sa svojom dvogodišnjom kćerkicom Teodorom – dočekali su ovaj Uskrs pod vlastitim krovom. Kuća, imanje od 64 dunuma zemlje, deset ovčica, stotinjak stabala šljive te nekoliko propratnih objekata, poklonjeni su im za 2.500 eura, koje su prikupili dobrotvori iz okolice Amsterdama.

Prethodno su živjeli u skromnim uvjetima u višečlanoj Boškovoj obitelji. U cijeloj priči nemjerljiva je i pomoć svećenika Marka Vidovića, župnika župe Prijedor, koji ne krije da je sretan što mlada obitelj konačno ima nešto svoje.

Oni su mladi, imaju jedno dijete, drugo je na putu i bit će ih još. Računam da samo od stada, kad bude tridesetak ovčica, mogu mjesečno zaraditi jednu malu plaću, kaže župnik Vidović.

Njemu i prijateljima iz Nizozemske zahvalan je i Boško, koji uz rad za dnevnicu, jer obitelj nema drugih prihoda, planira obraditi cijelo imanje.

I da kupim malo živine, bar desetak kokoši, jer je one koje sam imao, sve do jedne, odnijela lisica tako da sam i jaja za Uskrs morao kupiti, s osmijehom kaže mladi domaćin, koji je u svojoj kući puna srca i duše na najveći katolički blagdan dočekao i ugostiti svoju i Dajaninu obitelj, ali i prijatelje, susjede…

Za trpezu će se pobrinuti Dajana, koja uskršnja jaja boji po starinski, lukovinom.

U najlon-čarapu u kojoj se kuhaju, dodam i cvjetiće, neke travke i tako dobijem lijepe šare. A i boja od lukovine je najljepša,  kaže Dajana.

Župa Prijedor broji skoro 330 katolika, među kojima ima dosta starijih obitelji s jednim ili dva člana u domaćinstvu.

Župnik Vidović planira još jednom pomoći Bošku i Dajani kako bi malo dotjerali staru i prilično prostranu prizemnicu.

Treba promijeniti stolariju, staviti fasadu, malo unutra urediti. Već sam kontaktirao jednog svećenika iz Njemačke i dobre ljude iz Nizozemske kako bi se pokušalo prikupiti nešto novca i za ove namjene, kaže župnik.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.