Obilježena manifestacija “Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2019.”

Više stotina mališana iz čapljinskih dječjih vrtića, učenika Osnovnih i Srednje škole, roditelja i brojnih Čapljinki i Čapljinaca okupilo se danas na Trgu kralja Tomislava na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom “Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2019”.

Na mnogobrojnim štandovima izloženi su razni plodovi zemlje, te pekarski proizvodi, slastice, voće i povrće.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Osnovna škola Vladimira Pavlovića u Čapljini u suradnji sa gradom Čapljina, te je ravnateljica škole Blaženka Obradović prigodnim pozdravnim riječima otvorio ovu manifestaciju.

Učenici Srednje škole Čapljina, Osnovne škole Lipanjske zore i Dječjeg vrtića Čapljina izveli su zanimljive recitacije, pjesme i plesove.

U znak zahvale na podršci svi sudionici manifestacije uručili su prigodne poklone gradonačelniku Smiljanu Vidiću koji je sudionicima manifestacije također uručio novčane poklone.

Ova manifestacija je neobično važna i svi moramo znati da se prema zemlji moramo odnositi na poseban način, jer kako se mi odnosimo prema njoj, tako će i ona nama uzvraćati plodove, priopćeno je iz Grada Čapljine.

U manifestaciji su sudjelovali: Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina, Osnovna škola “Lipanjske zore” Višići, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina, Dječji vrtić “Betlehem” Gabela Polje, HU “Cvijet” Čapljina, Caritasova radionica “Betlehem” Čapljina, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići, Dalmata-“Jura shop” Gabela polje, Udruga prijatelja prirode “Močvara”, Crveni križ Čapljina, Konjički klub “Vranac” Čapljina, Dječja rođendaonica “Čapljinko”.

Posebno oduševljenje i radost kod djece izazvale su maskote Dječje rođendaonice “Čapljinko”. Djeca su uživala u igrama i slikanju s maskotama.

U obilježavanju manifestacije uključeni su i vinari, pčelari, ribari i pekari, te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja Čapljine.
Tradicionalnu, kulturnu i zabavnu notu manifestacije uveličali su i HKUD “DOMANOVIĆI” iz Domanovića i HKUD “ZORA” Struge – Gorica kao i čapljinske mažoretkinje.

Manifestacije “Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha Čapljina 2019.” svake godine ima humanitarni karakter, a ovogodišnja prikupljena sredstva idu u Crveni križ Čapljina za najpotrebitije.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.