Obilježena 28. obljetnica obnoviteljskog rada Ogranka Matice hrvatske u Čitluku

Izložbom slika akademske slikarice Zdenke Bilušić i predstavljanjem nove knjige književnice Anite Martinac u petak je obilježena 28. obljetnica obnoviteljskog rada Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.

Nova zbirka novela mostarske književnice Anite Martinac “Život nema naslova” objavljena je u suradnji ogranaka Matice hrvatske, pa je tako zbirka novela svjetlo dana ugledala u sunakladništvu Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

Recenzenti knjige su Miljenko Stojić i Ivan Župa, dok ilustraciju na naslovnici i crteža u knjizi potpisuje Vlado Brkić. Akademska slikarica Zdenke Bilušić, koja živi i radi u Šibeniku, predstavila se čitlučkoj publici izložbom simboličnog naziva “Prozor u knjigu”.

Inače, Zdenka Bilušić predsjednica je Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku i iza sebe ima niz samostalnih i brojne skupne izložbe slika, skulptura, ilustracija i maski.

Ovim događajem okončan je bogat i zanimljiv programom kulturno-duhovne manifestacija Svibanjske svečanosti, kroz koju je Ogranak Matice hrvatske u Čitluku na već prepoznatljiv način ponovno oduševio posjetitelje.

Želeći sačuvati nacionalnu kulturnu vlastitost te je njegovati i širiti, Ogranak Matice hrvatske u Čitluku organizira iznimno bogate kulturne manifestacije: Uskrs s Maticom u Brotnju, Božićni susret s Maticom u Brotnju, te Dani Matice hrvatske u Brotnju po starom hrvatskom hercegovačkom običaju od berbe, trganja do kušanja mladog vina, a od ove godine i Svibanjske svečanosti, priopćeno je iz Ogranak Matice hrvatske u Čitluku.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.