Obilježena 22. obljetnica utemeljenja Prve dragovoljačke postrojbe HVO-a u Širokom Brijegu

Predstavnici širokobriješke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata su kod središnjeg križa na Trgu širokobrijeških žrtava, u povodu 22. obljetnice utemeljenja Prve dragovoljačke postrojbe HVO-a u Širokom Brijegu svojevrsnog začetka stvaranja Hrvatskog vijeća obrane, položili vijenac i zapalili svijeću u znak sjećanja na sve poginule i umrle hrvatske branitelje.  

U crkvi na Širokom Brijegu služena je sveta misa za prvog zapovjednika ove postrojbe Mladena Skoku-Bilog i za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Misno slavlje je predvodio fra Tomislav Jelić. Predstavnici Udruge su položili vijenac i zapalili svijeću u Rasnu na grobu prvog zapovjednika ove postrojbe Mladena Skoke-Bilog, kao i na grobu mr. Mate Bobana predsjednika Hrvatske Republike Herceg Bosne.

prva_dragovoljacka_postrojba_hvo_siroki_1

prva_dragovoljacka_postrojba_hvo_siroki_2

prva_dragovoljacka_postrojba_hvo_siroki_3

(www.jabuka.tv)21 komentar

 • e ovo nema ni u tunguziji..da tip odaje nekakvu počast u kratkim gaćama..vrh neukusa ili dno morala,uzmite kako hoćete..Pa gdje ti je minimum pristojnosti čovječe božiji?Ako si već tu, onda daj malo i pristojnosti prosvjetni radniče..Pa na koga nam se trebaju djeca ugledati..na tebe sigurno NE.

 • HVALA

  Malo je reći hvala,
  svakome od vas što spava,
  pod zemljom za koju,
  dao je mladost svoju.

  Hvala što životi vaši,
  položeni za naše snove,
  temelj su vrijednosti koje
  ne prolaze kao godine ove.

  Sporo, ali ne bez traga,
  jer nad njima svijetle snažno,
  plamteća srca vaša,
  što bila su nekad odvažno.

  Jer jednom kad možda,
  ne bude spomena, ni groba,
  neugasli plam će svjedočit,
  hrabrost iz vašeg doba.

  Kad bi se pitali što je,
  što to svijetli nad njima?.
  Svjetlost bi mogla reći:
  “Nebitno, jer ja svijetlim svima”.

  Zato malo je reći hvala,
  svakoga jutra što svane,
  svake večeri u suton,
  u sve buduće dane.

 • bivši drugovi kad će te počet pisati istinu ili je i vaša deviza pobjednik piše povjest sve što ste i prija radili čast izuzecima

 • Bošnjaka je stavio Ćipa šupak jer mu triba za upis dice,puno ih a neuče. Prodane duše. Ajde vi pametni vršite reviziju za Zukana. Ima ih ovde nisu bili na misi ali su stigli na žderanje i to im je i bitno.

 • Malo vas je ali vam svaka čast i zbog Skoke i zbog Vrane Celića. Lažni i falcificirani nisu smjeli doći ali smiju se lažno predstavljati i blatiti.

 • samo mi nije jasno kako ovi poput bošnjaka i tosića u komunizmu predavali marksizam i gledali koje dite nosi križ pa skidali i sad nam oni djecu obrazuju i na dosta dobrim funkcijama nisam pobornik teorija zavjere ali kako su se svi prijratni komunisti snašli vrlo brzo u novom poretku A VAMA PRAVIM I PRVIM BOJOVNICIMA SVAKA ČAST I NAKLON DO PODA ZA SVE

 • Nije Miro Bošnjak pobjegao u inostranstvo niti je bio u podrumu pročitajte knjigu od Karla Rotima tko su prvi zapovjednici a tu nema podrumaša i oni koji su dogonili hranu na prvu crtu a danas su dični pukovnici koji deru po dvije mirovine a cjeli rat držali veleprodaje bili kao partizani konjovodci dajte te prozovite

 • Valjda ovi ljudi znaju između sebe tko pripada tko ne pripada udruzi i po kojoj osnovi. A mogao je svatko stati pored njih i odati počast braniteljima. Malo dostojanstva kod komentiranja . Nađite neki drugi članak o prijestupima prozvanih pa se ispraznite….

 • mi smo puno bolje organizirani nego ove nove tkz Hrvatine Vidite koja mi radna mjesta imamo a imali smo ih i prija Ništa neradimo a beremo jako dobar NOVAC Normalno uz to idu i ostale privilegije Npr Miro Direktor Gimnazije Novinar U Udruzi šef te gonja i privatno biznis i još toga Pa ako smo tako sposobni zašto nam je tako loše stanje na području Općine Ali to su stare kom fore jedni drugima daju činive i tako postaju moćni pa ako jesu sposobni neka se OKANU državni jasala pa neka se dokažu kroz svoj privatni KAPITAL

 • Pojedini što komentiraju su bezobrazni i naivni. Blatite nekoga tko radi i za ovaj portal. Zna sigurno da se lažno predstavljate i zna vam imena. sigurno ste dezerteri i lažni branitelji.

  • Zato ja mudro šutim…. Kao da ne znam da netko sve tamo prati, čak iz Amerike. Zato ja ovo ovdje zovem KONCENTRACIONI LOGOR.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.