Obilježen Dan branitelja općine Posušje

Dan branitelja općine Posušje obilježen je u utorak, 30. svibnja, svečanim mimohodom središtem mjesta te svetom misom.

Prigodan program započeo je odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen obilježjem Fenix 72. U 16:00 sati služena je sveta misa za sve nestale, poginule, umrle i žive branitelje u crkvi Bezgrješnoga začeća BDM u Posušju, koju je predmolio don Ivica Boras.

Potom je uslijedio svečani mimohod od spomenika fra Grge Martića, preko dvije najduže posuške ulice, do Trga hrvatskih branitelja. I ove godine mladi iz općine nosili su ratne stjegove postrojbi, uz pratnju limene glazbe hrvatske komponente vojske OS BiH. Mimohodu su se pridružili i branitelji, članovi njihovih obitelji, mladi i stari žitelji Posušja, kao i gosti.

Na Trgu hrvatskih branitelja svečanost je nastavljena intoniranjem himne svih Hrvata u izvedbi zbora Glazbene škole Posušje te minutom šutnje i odavanjem počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima.

Zajednički vijenac pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima su položili i svijeće upalili načelnik općine Posušje Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, predsjednik Odbora za obilježavanje Dana branitelja općine Posušje brigadir Jozo Miličević, članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje sa svim ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, predstavnici Vlade ŽZH, predsjednik Vlade Predrag Čović s ministrima, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BiH, konzul Republike Hrvatske Marko Babić i predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga BiH predvođeni brigadirom Zdravkom Rezom.

Potom su pročitana imena svih poginulih, nestalih i umrlih branitelja s područja općine Posušje. Za sve njih i za sve žive hrvatske branitelje prigodnu molitvu je izrekao posuški župnik i dekan posuškog dekanata fra Mladen Vukšić.

Niagarini slapovi zasjali u bojama Hrvatske

Nakon prigodnih govora, pred kraj službenog dijela programa, uručene su i nagrade te priznanja ekipama malonogometnog turnira odigranog povodom Dana branitelja općine Posušje, kao i svim osnovnim školama, odnosno razredima, koji su izradili i izložili likovne radove na temu Domovinskog rata.

Potom je uslijedilo neformalno druženje branitelja, žitelja Posušja i uzvanika, a za svečanu atmosferu pobrinula se, uz već navedeni zbor Glazbene Škole Posušje i ženska klapa Zvizdan.

Utorak je neradni dan u ŽZH

(www.jabuka.tv)

16 komentara

  • Otkada je oni žaher branitelj čovik dana nije noćijo za busom a prima mirovinu od 1992 godine iskočio kroz prozor sa 5 metara u gracu hiđe zelića kada je čovik protega livor njih četvorica su krot zatvoreno staklo za 5 sekundi iskočili pa kada imaš srce kud bižiš sramota pa jeste li se zapitali akoje dan branitelja kako je došlo negdje oko 70 ljudi nepikamo ljude u uniformi MALOSE moj milućeviću zapitaju šta nije ured a ovi što su držali govore daje partija ostala na vlasti ili sutra se promine vlast oni i svi bili jopet u vlasti nije bitno jeli skj i kradeze bitnoj samo daje nama lipo etovam nekavamje lipo

  • Svaka čast organizatoru ! Bilo je sve dobro ! Jedino žalosti činjenica što nije bilo mlade populacije a o ovi što reže i žugaju očito boluju od zavisti što se ovaj dan obilježava !

  • Miništar svaka rič proguta po jedno slovo kaže se posušje a ne pošje zato triba neko doć ko ima malo veću školu

  • Vidim ovu crkvu ovdin na slici još je salonitom pokrivena ima 20 godina je renovira ju pa kako vas nije sramota daj završite je više šta para jamite i stavite križ na novu crkvu ili ste masoni dito još ima crkva bez križa

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.