Obezglavljen i stučen Gospin kip u Stocu

U stolačkom naselju Hodovo tijekom noći s petka na subotu slomljen je i obezglavljen Gospin kip kojeg je, zajedno s obitelji, izgradio mještanin Ante Antunović.

Vidno potreseni Antunović pozvao je novinare portala Hercegovina.info da izvijeste o ovom događaju, o kojemu je jutros izvijestio i župnika na Rotimlji Peru Pavlovića, ali i stolačku policiju.

Antunović kaže da je kip zavjetni, a u uređivanje ove kapelice uložio je oko 5.000 eura, no od svega mu je najmučniji osjećaj kada je na licu mjesta zatekao obezglavljeni kip Gospe.

Tko god da je ovo uradio neće imati mira, kaže Antunović.

Mjesto je posjetio i župnik na Rotimlji Pero Pavlović, koji je, zajedno s Antunovićem, uskoro planirao blagosloviti kip, također izrazivši nevjericu da se to uopće dogodilo.

Na lice mjesta izašla je i policija.

Sudeći prema onom što se može vidjeti na licu mjesta, Gospin kip je vjerojatno razbijen čekićem, kao i staklo koje ga je štitilo.

(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • Strasno ako postoje bolesnici, ekstremisti, zlikovci kome smetaju svetinje ma kojoj vjeri , religiji pripadaju. Jadan je narod kojem pripadaju ovi pocinioci ovog nemilog dogadaja. Cemu se ovi nadaju i kojem se Bogu mole , cije politike slijede i slusaju. Strasno..!

 • Kad se radi o svetinjama sve tri vjere..ovakvi slucajevi su za osudu!Tko god da je to ucino..da li je svjestan..sto ce mu se dogoditi..kad mu bude najljepse u zivotu?Nije dragi Bog macak.ima ON kad CEKATI!Kako ce mu u tomu trenutku raditi savjest…hoce li u toj svojoj boli naci snage..i povikati…sto uradih Gospinu kipu na Hodovu?E, onda moj jaro,uzmi cekic i SAM SI STUCI GLAVU!Gospe, draga..milostiva budi🙏😇

 • A kada se neko samo “ironično u Francuskoj” našali sa muhamedom odma terorizam.
  Samo Vi u Sarajevu, Brčkom a posebno u EU “štitite” ČLANOVE TERORISTA I TERORIZAM, doće i Vama na kućni prag.
  Ja sam osobno spreman za njih.

 • A kada se neko samo “ironično u Francuskoj” našali sa muhamedom odma terorizam.
  Samo Vi u Sarajevu, Brčkom a posebno u EU “štitite” ČLANOVE TERORISTA I TERORIZAM, doće i Vama na kućni prag.
  Ja sam osobno spreman za njih i VAS.

  • Baš to htjedoh napisati. Oni ruše, a srušiti ne mogu. Ta, čiji su kip obezglavili, stala je zmiji za vrat, ništa oni Njoj ne mogu. Ona ne traži, čak ni osvetu. Samo molitvu. Pobijedit će ih blagošću svojom.

 • Neznam sta bi mi trebalo doci u zivotu da rusim neciju svetinju ili nadgrobni spomenik… Boze sacuvaj sta se desava sa ovim narodima, pogotovo muslimanima

 • Recite po jedan OČENAŠ za počinitelja pa ćete znati tko je !!!
  Počinitelj se neće moći sakriti u smokvu opao je list !!!

 • Strasno, da se najezis od zla u ljudima i samo sotone to mogu uciniti, kojima nista nije Sveto. A jako exstremno ruzna poruka poslata Hrvatskom narodu i katolickoj crkvi. Skrnavit kip Blazene Djevice Marije. Jao onom ko u bilo cije Svetinje dira, nece imat mira

 • Marija se i u Kuranu javlja, kao i Isus kojeg za proroka drže. Al ne čita nepismeno stado. Treba arapski naučit, a tko će, s čim će. Mozgovi bez vijuga.

 • Nije svjestan, ali evo izgleda da kip nije posvećen bio, pa nije svetogrđe
  Ali svejedno, jadnik ne zna šta čini trebamo mu oprostiti svi mi kršćani.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.