Obdukcija pokazala čime se otrovao Slobodan Praljak

Nizozemsko tužiteljstvo objavilo je preliminarne rezultate obdukcije koja je u petak u 11 sati započela na tijelu Slobodana Praljka.

Prema preliminarnim rezultatima toksikoloških ispitivanja koje je objavilo nizozemsko tužiteljstvo, u Praljkovoj krvi zabilježena je koncentracija kalijeva cijanida, što je rezultiralo zatajenjem srca.

Pri obavljanju obdukcije bila su nazočna i dva hrvatska stručnjaka. Prema dogovoru s Haškim sudom i hrvatskim vlastima, stručnjacima iz Hrvatske bilo je dozvoljeno promatrati obdukciju na tijelu Slobodana Praljka.

Preminuli general Slobodan Praljak otrov je popio nakon što mu je haški sud potvrdio zatvorsku kaznu od 20 godina, koju nikako nije mogao prihvatiti.

“Suci, Slobodan Praljak nije ratni zločinac! S prijezirom odbacujem vašu presudu”, rekao je Praljak prije nego što je ispio otrov iz bočice.

Iako su neki hrvatski mediji špekulirali da je Praljak umro već u sudnici, glasnogovornik Haškog suda danas je ustvrdio da to nije istina.

Cijankalij ili kalijev cijanid (kemijska formula KCN) izuzetno je otrovna sol cijanovodične kiseline. Topi se u vodi i silovito reagira sa želučanom kiselinom te izaziva brzu smrt. Često se koristio kao bojni otrov te sredstvo za ubojstva, ali i samoubojstva.

Cijankalij uzrokuje vrtoglavicu, usporeni rad srca, niski krvni tlak, srčane napade, paralizu dišnog sustava i gubitak svijesti. Potom nastupa zatajenje srca.

Još uvijek nije poznato kada će pokojnikovo tijelo biti spremno za transport u Hrvatsku.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Sjeverna Koreja uživa mnogostruko veći ugled u svijetu od RH. Uživa veći ugled, uvažavanje, a i strah najvećeg svjetskog “promicatelja vrijednosti novog slobodnog svjetskog poretka”. Ima moćne zaštitinike u Kini, Rusiji, kao i simpatije za svoje pokazivanje “drskosti” tzv. “vođi slobodnog svijeta” i njegovoj “baruštini demokracije” i svih koji gase žeđ na izvorištu mudrosti “demokracije, slobode, vjere, jednakosti” kojim napajaju podaničke nasade GB, Francuske, Turske i posebno pustinjska prostranstva Saudijske Arabije, Iraqa, Sirije, Libije, Somalije, gdje ispod repa izvire nešto kao RH. Pa kako će te itko uvažavati kada ti pljuješ sam po sebi. Pljuvanje i pišalje uz vjetar je cijenjena vještina koju su do savršenstva doveli prvaci Stipe Mesić, Vesna Pusić&co, uz neograničenu potporu Soroševih plaćenika u tzv. nevladinm udrugama, a i medijima na čelu sa televizijom ZG. Ovo je nova povijest koja se piše na ovim prostorima, ista ona povijest koja se pisala na Bleiburgu, Križnomu putu, Dravogradu, Kočevskom Rogu, Macelju, Lepoj Bukvi, Huda Jami, i ostalim postajama koje utemeljiše tzv. antifašisti uz svesrdnu pomoć, blagoslov, odobravanje i nijekanje istih koji danas ponavljaju čin genocida nad malim hrvatskim narodom. Krivi smo jer smo rušili zidove “slobodnog komunističkog društva”, zidove koji su izgrađeni od mijinuna kostura žrtava zločinačkog sustava koji je decenijama egzistirao upravo uz pomoć “slobodnog naprednog svijeta”. Tko smo mi da se usuđujemo remetiti anglosanski demokratski zimski san upokojen u petstogodišnjem pljačkanju “neciviliziranog svijeta”? Otkuda pravo Indijancima da udišu isti zrak kao i “velike bijele poglavice”, otkuda pravo Indijcima da bez dozvole uzimaju sol i sole svoju hranu iz Indijskoga oceana? Otkud Hrvatima pravo da se brane kada im to pravo nije dato od tih istih gospodara života i smrti. Imaju pravo umirati i umrijeti Blaeiburškom smrću, imaju pravo umirati smrću očajnika, bespomoćnom smrću koju im tako rado darovaše i namjeniše “prvaci slobode” predvođeni prije svega Englezima i Jenkijima. Odkuda ima pravo da upućuju i umirući krik ka javnosti, u nadi da će ga netko pravedan ipak čuti, već imaju da crknu ondje gdje im oni kažu da će crknuti, u kakvoj komunističkoj jami, možda u bolnici, ali nikako u sudnici. Čuj, u sudnici? RIP duši preminulog i svim dušama kojih se nema tko spomenuti.

  • Nema pravednosti i pravde na ovom svijetu. Nama Hrvatima kao da je predodredjeno da budemo slugani,podrepaši,narod bez pravog,poštenog,hrabrog i časnog vodje. Gospodin Praljak je pokazao da još ima onih koji umiru za čast i druge. Hvala mu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.