Čović i Plenković iz Zagreba poslali poruku ohrabrenja

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u Zagrebu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem s kojim je razgovarao o drugostupanjskoj presudi šestorici u Haagu.

“Danas smo još jednom razmotrili situaciju nakon drugostupanjske presude Haaškoga suda u vezi šestorke, izrazili još jednom žaljenje povodom uzimanja svoga života generala Slobodana Praljka te smo izrazili nezadovoljstvo s dijelovima presude koji se odnose na nepotpuno i pogrešno utvrđeno činjenično stanje”, kazao je premijer Plenković, piše Vecernji.hr.

“Dogovorili smo se da početkom idućega tjedna dođem u Mostar da se susretnemo s vodstvom Hrvata u BiH, da uputimo poruku smirivanja i snažne potpore RH, kao što je RH podupirala BiH u najtežim trenucima od referenduma o neovisnosti pa kasnije do promjene ravnoteže snaga. Razmotrili smo i mogućnosti koje se tiču na eventualno pravno osporavanje putem revizije, ali to prije svega mora biti u dogovoru s petorkom”, dodao je Plenković.

Dragan Čović kazao je kako je najvažnije Hrvatima u BiH poslati poruku ohrabrenja.

“Moramo krenuti dalje sa svojim životima u BiH, tražiti jednakost hrvatskoga naroda s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini, ali to je jedan politički proces koji već dugo traje. Vjerujem da s nositeljima vlasti možemo ojačati našu poziciju u BiH”, rekao je.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Covic je smece kao i kraljevic na sirokom i plenki to sumgovna koima trena oduzet sve zasto nemaju pokrice da su mogli zaradit. I oba poslat da sljakaju sta najbolje znaju a to je nista ne radit dangubit lagat i narod obmanjivat. Fujjjjjjjj

  • Ma kad je neko u tugi ne oda okolo, vec svi dragi i dobri prijatelji dolaze i tjese ga, ohrabruju! Zar oni plemki ili neko od nji nije moga doc u Hercegovinu pa obac svoje Hrvate! Vec ovi trce gori!

  • Budite dostojanstveni i smireni.Nek nam potribe sve vojnike Hvo-a sad i posalju u Zenicu.Ko će to nas zaštiti? Samo mi sami ako se konačno probudimo i kažemo Dosta! Dosta balijskog terora i nepravde.Zašto bi na silu bili u zajednici u kojoj se dvi strane mrze,svađaju.Ako neće otcijepljenje u miru,onda će nas morati sve pobiti.

  • Plenki i Jandroković i slični njima će da nas spase…Kuku nama…Bakire pomagaj,,,Spasi nas os ove pomoći,protjeraj nas što prije…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.