NSoft iz Mostara na petom mjestu najbrže rastućih tvrtki središnje Europe

Na Deloitteovoj ljestvici 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u središnjoj Europi po prvi put se nalazi i tvrtka iz Bosne i Hercegovine.

Riječ je o softverskoj tvrtki “NSoft” Mostar koja je, s četverogodišnjim porastom prihoda od 1760 posto, zauzela peto mjesto na ovogodišnjoj rang listi.

Ljestvica pedeset najbrže rastućih poslovnih subjekata u središnjoj Europi rangira tvrtke prema najbržem rastu prihoda kroz razdoblje od četiri uzastopne godine. Prvo mjesto u 2016. godini osvojio je “Codewise”, poljska tvrtka specijalizirana za rješenja iz područja internetskog marketinga i poslovnog softvera.

Većina tvrtki s rang liste, čak njih 41, bavi se razvojem softverskih rješenja.

Inače, prosječna stopa rasta pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki središnje Europe skočila je s 560 posto u 2015. godini, na ovogodišnjih 1057 posto.

”Ako želite dokaz u prilog poticajnom poslovnom okružju u središnjoj Europi u posljednjih dvanaest mjeseci, to je upravo prosječna stopa rasta prihoda od 1.057 posto zabilježena u posljednjem trogodišnjem razdoblju. Riječ je o gotovo dvostruko većem postotku u odnosu na 2015. godinu, što ukazuje na jednu cijelu novu generaciju dinamičnih mladih poslovnih subjekata koji se uspješno odolijevaju izazovima i nadopunjuju etablirani omjer snaga”, ustvrdila je Sabina Softić, glavna Deloitteova partnerica za usluge revizije za Adriatic regiju.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.