Novo suđenje Filipu Zavadlavu

Na splitskom Županijskom sudu 21. prosinca će početi novo suđenje Filipu Zavadlavu (27) koji je prije dvije godine za ubojstvo tri osobe osuđen na 40 godina zatvora.

Kako se navodi na stranicama Visokog kaznenog suda, Zavadlavu je ukinut dio prvostupanjske presude koji se odnosi na optužbu da je postupao prema prethodnom planu s ciljem da liši života veći broj osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegova brata i njega.

Utvrđenje prvostupanjskog suda o nedokazanosti motiva postupanja iz bezobzirne osvete za sada nije prihvatljivo i rezultat je djelomične i nekritične analize iskaza ispitanih svjedoka, navodi se u rješenju Visokog kaznenog suda koji smatra da je za sada pogrešno utvrđeno činjenično stanje, kao i da posebnu pažnju treba posvetiti utvrđivanju postojanja motiva za usmrćenje tri osobe.

Dio za općeopasnu radnju i oružje mu je potvrđen.

Filip Zavadlav je 11. siječnja 2020. godine u Varošu iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstava bili na dvama motociklima, javila je Hina.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Momka osloboditi treba i pomoci..mu da je Drzava sustvo policija radila svoj poso nebi Momak ruke prljo od narko bandu nazalost prinuden je bio da uradi to niko to neopravdava ali nije imo izbora nazalost .

  • Žalosno je što je jedini normalni član u toj obitelji uzeo pravdu u ruke, a izgleda da je puka i napravio to šta je napravio jer država nije ništa napravila i sad se bavi posljedicom umjesto da se bavila uzrokom

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.