Novo ruho: Glazbena škola Ljubuški dobila bolje prostorije

Nakon dvadeset četiri godine djelovanja, Osnovna glazbena škola Ljubuški uselila je u nove prostorije i time riješila dugogodišnji problem premaloga i neodgovarajućega prostora za održavanje redovne nastave. S obzirom na to da je do sada nastava izvođena u svega trima prostorijama i na dvjema lokacijama, ovaj događaj dočekan je s oduševljenjem kako kod učenika i učitelja tako i kod roditelja, ali i šire javnosti.

“U cilju podrške i poboljšanja rada ove vrste obrazovne i kulturne djelatnosti, Franjevački samostan Humac je, na čelu sa župnikom fra Ljubom Kurtovićem i gvardijanom fra Dariom Dodigom, ustupio ovaj objekt na korištenje Glazbenoj školi, a cijelu inicijativu i njezinu realizaciju podržao je i odobrio općinski načelnik Nevenko Barbarić, kojima iznova zahvaljujemo. Oni koji prate naš rad znaju da mi već dulje vrijeme u crkvi sv. Kate priređujemo koncerte klasične glazbe, pa je nama, a i glazbenicima inače, crkva vrlo prirodno i blisko okružje”, rekla je za Hip.ba ravnateljica Ivana Zrimšek Šaravanja.

U Osnovnoj školi Marka Marulića, gdje je Glazbena škola djelovala od 1993. godine, atmosfera je bila ugodna i vrlo uspješno smo surađivali s tamošnjim kolektivom, kao i u Gradskoj knjižnici, gdje smo dislocirano izvodili jedan dio nastave posljednje četiri godine. No, tehnički uvjeti za izvođenje nastave su iz godine u godinu, kako je rastao broj učenika, postajali sve teži, do te mjere da su učitelji po četiri puta u jednom danu morali mijenjati učionice. Pri tome su svaki put sa sobom prenosili instrumente, note, stalke za note, osobne stvari itd. Možete samo zamisliti koliko to dekoncentrira i oduzima vremena učitelju i učenicima. U odnosu na to, ovo što sad imamo još uvijek nam djeluje nestvarno i tek sad se pitamo kako smo uopće prije uspijevali organizirati nastavu? Naše zadovoljstvo novim prostorom se ne može ni opisati, a cijeli objekt, lokacija i okoliš kao da su pravljeni namjenski za nas”, rekla je ravnateljica Šaravanja pokazujući veliku nadstrešnicu, prekrasan travnjak, ogradu i kapiju, te dječji park u neposrednoj blizini objekta, što je sve na raspolaganju učenicima.

U objekt smo uselili u veljači, nakon određenih radova koji su bili neophodni da bi djeca mogla uopće boraviti unutra. Tek treći tjedan smo tu pa se još ‘kućimo’ i svakodnevno ‘u hodu’ prilagođavamo prostor nastavi. Krajem svibnja planiramo upriličiti jedan posebni ‘Koncert zahvale‘ učenika i profesora, i tako na nama svojstven način obilježiti useljenje u novi prostor”, rekla je ravnateljica Šaravanja, uvjerena da će sukladno novim uvjetima rasti i kvaliteta nastave, a time i popularnost i ugled škole, o čemu svjedoče ogromni porast interesa za upis u Glazbenu školu, ali i nagrade koje su učenici osvojili na međunarodnim i državnim natjecanjima.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.