Novo rangiranje u Europi: Od naših klubova, najmanje odgovara Širokobriježanima

Predstojeća je sezona posljednja u kojoj se rangiranje klubova za europska natjecanja radilo na osnovi ukupnoga koeficijenta zemlje iz koje dolaze.

Od sezone 2018./19. mjesto klubova prilikom baraža za kvalifikacije ovisit će isključivo od vlastitoga učinka u ranijim sezonama.

Od naredne sezone klubovi će na nacionalni koeficijent moći računati samo ako sami u Europi zarade manje bodova od 20 posto, koliko im je u svakom slučaju garantirano.

Ovaj sustav najviše će pogodovati Zrinjskom i Sarajevu koji u posljednje četiri sezone imaju najveći klupski koeficijent. Isto se ne može reći za Željezničar i Široki Brijeg koji će nas također predstavljati u Europi.

Prema sustavu bodovanja koji će se računati od naredne sezone, trenutno najuspješniji bh. klub je Zrinjski s koeficijentom 3.75, slijedi Sarajevo 3.25, a zatim Željezničar 2.75 i Široki Brijeg 2.00.

Inače, prema trenutnom načinu računanja najbolji bh. klub u Europi je Sarajevo, s koeficijentom 5.3, zatim Željezničar 4.8, Zrinjski 4.05, Široki Brijeg 3.55, Sloboda 1.55, Olimpic1.55 i Radnik 1.55.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.