HNŽ: Tko i zašto krije izvješća o prigovorima pacijenata?

Zdravstveno vijeće HNŽ-a formirano je još početkom 2015. godine, a jedna od ključnih zadaća Vijeća je informirati javnost o povredama prava pacijenata.

Mnogi će se upitati otkuda njima te informacije. Odgovor je vrlo jednostavan – na temelju izvješća o prigovorima, koje su zdravstvene ustanove obvezne dostavljati zdravstvenom vijeću jednom u šest mjeseci.

Zakonodavac je odlično osmislio taj mehanizam, ali je zaboravio jednu vrlo važnu stvar, a to su sankcije za zdravstvena vijeća i ministra koji dobiju te podatke, ali ih čuvaju u ladicama daleko od očiju javnosti.

Jedno od tih vijeća je i Zdravstveno vijeće/ministar zdravstva HNŽ-a. No, gdje ima volje ima i načina, i Mreža Naše društvo je došla do podataka za 2015. godinu.

Zašto ministar zdravstva i Zdravstveno vijeće HNŽ-a kriju te podatke, na koji način smo došli do tih informacija, što (ni)smo saznali iz izvješća, što nam je Zdravstveno vijeće HNŽ-a prije više od godinu dana obećalo, što o objavi i sadržaju izvješća misli predsjednik Zdravstvenoga vijeća Širokoga Brijega, pogledajte u prilogu.


(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.