Novo pravilo koje će bitno promijeniti nogomet

Krovna kuća svjetskog nogometa (FIFA) i Međunarodni odbor nogometnih asocijacija (IFAB) na sastanku će uvesti važno pravilo koje se tiče izmjena u nogometu.

Pravilo pet izmjena uvedeno je u svijet nogometa tijekom pandemije koronavirusa, a sve kako bi se nogometašima olakšalo nakon što su napravili prinudnu i prilično dugu pauzu.

Pet izmjena je olakšalo posao nogometašima koji su se vratili s pauze i tako treneri nisu imali problema kao kada se igrao nogomet s tri izmjene. Međutim, ovo pravilo bilo je proizvoljno, odnosno nogometni savezi su ga mogli uvesti ukoliko su htjeli, pa se tako u brojnim zemljama igralo s tri izmjene, poput “kolijevke nogometa” Engleske.

Od sutra više neće biti tako, piše Klix. Na sastanku Izvršnog odbora FIFA-e i IFAB-a, koji zajedno donose nogometna pravila, sutra će biti službeno pravilo pet izmjena u svim profesionalnim nogometnim ligama.

Englezi su prije nekoliko mjeseci najavili da od naredne sezone i oni “popuštaju” i uvode ovo pravilo u nogomet, a sada odluka stiže i službeno. To će prilično mnogo promijeniti svjetski nogomet.

Igrači će biti rasterećeniji, a treneri imati manje “glavobolja”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.