Novi veleposlanik u Londonu ne zna engleski?!

Bivši premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović najozbiljniji je kandidat za novog veleposlanika BiH u Londonu. Mujezinović je kandidiran da predstavlja BiH u jednoj od najvećih zemalja na svijetu iako ne zna ni riječ engleskog.

Ako Predsjedništvo odluči imenovati ga i potvrditi prijedlog SDA, bio bi to definitivan dokaz da se proces imenovanja novih veleposlanika pretvorio u pravi cirkus, piše Press

O tome svjedoči i slučaj Darka Zelenike, koji je postavljen za predstavnika BiH u Vatikanu, ali je ta kandidatura odbijena jer je on razveden, što se kosi sa strogim pravilima za diplomate u papskoj državi!

I dok Mujezinovićevo nepoznavanje engleskog i ne predstavlja neki naročito veliki problem za bh. diplomaciju jer je do sada zabilježeno više slučajeva da veleposlanici ne poznaju nijedan od službenih jezika Ujedinjenih naroda a kamoli jezik koji se govori u zemlji u koju idu predstavljati BiH, imenovanje Zelenike moglo je prerasti u skandal velikih razmjera, ali se sve nekako uspjelo srediti pa će u Vatikan drugi, podobniji kadar.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.