Novi udar na potrošače: Poskupljuje fiksna telefonija u BiH

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK), nakon provedene analize, dala je suglasnost na izmjene cjenika Telekoma Srpske Banja Luka, BH Telecoma Sarajevo i Hrvatske telekomunikacije Mostar, koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2017. godine.

Izmjene se odnose na uvođenje jedinstvene cijene za pozive prema fiksnim mrežama u Bosni i Hercegovini te definiranje cijena prema drugim mobilnim mrežama u BiH. Cijene poziva prema fiksnim mrežama u BiH koje su definirali operatori iznose od 0,04 KM/min do 0,048 KM/min i niže su od granične cijene koja iznosi 0,052 KM/min.

Za korisnike osnovnih tarifnih paketa od 1. siječnja 2017. godine BH Telecom Sarajevo uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,042 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnoga tarifnoga paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže BH Telecoma povećana je za 27,27 posto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 19,23 posto.

Također, BH Telecom ukinuo je popust na cijene poziva unutar fiksne mreže u razdoblju slaboga prometa koji je iznosio 25 posto.

Telekom Srpske Banja Luka uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,040 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnoga tarifnoga paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže Telekoma Srpske ostala je na istom nivou, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 23,08 posto.

Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,048 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnoga tarifnoga paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže Hrvatskih telekomunikacija Mostar povećana je za 37,14 posto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH ostala na postojećem nivou, priopćeno je iz RAK-a.

(Fena)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.