Novi sustav natjecanja od naredne sezone u Premijerligi BiH!?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine na sastanku 7. lipnja s predstavnicima klubova razgovarat će o trenutnom sustavu natjecanja u Premijer ligi i mogućnosti njegove izmjene.

U dvije sezone Liga za prvaka i Liga za opstanak nije dala željene rezultate, a treneri klubova u BiH u više navrata su javno kritizirali ovaj sustav natjecanja, pišu Sportske.ba.

Nije nemoguće da već od naredne sezone u BiH Premijer liga se bude igrala u trokružnom sustavu natjecanja, a budu li klubovi tražili promjenu, Izvršni odbor NS BiH će o tome raspravljati na narednoj sjednici.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Za 2 sezone Postepeno ligu smanjiti na 8 klubova i da se igra četverokružno.To je idealna opcija.Klub ne smije dobiti licencu ako nema rasvjetu i najmanje 6000 sjedećih mjesta.Tada bi svi klubovi imali ambicije za Europu i igralo bi se pošteno.Kad bi tako bilo mislim da bi najgore prošao široki jer bi strahovali da ne ispadnu iz lige.U klub se ulaže sitniš,dovode igrači koji nemaju mjesta ni u kantonalnoj ligi a busa se u prsa i govori široki.Igrat će i ove godine pretkolo a sa kakvim igračima i trenerskim vodstvom?Na kakav način su izborili Europu.Jadno i treba tome stati u kraj.

  • Najbolji (trenutačno mogući) sustav za Premijer ligu BiH je liga s 10 klubova i četvorokružno igranje. Naravno, treba strogo postupiti kod dodjele licencija. U ligu ne smije nitko tko nema stadion s rasvjetom, najmanje dvije tisuće natkrivenih mjesta, pomoćne terene, svlačionice po euro standardima, čisto financijsko i ostalo poslovanje bez dugova, omladinske pogone, stručno obrazovane trenere i sve drugo što imaju normalne države.

  • Ne prdite ludosti. Ovo sa ligom za prvaka i opstanak je super stvar. Jos treba uvesti pravilo, kada je rezultat nerješen izvoditi penale i pobjednik iz penala osvaja 2 boda a porazeni 1 bod. Pa ćeš vidjet ali će svak htjeti pobjediti i igrati napadacki.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.