Novi štrajk upozorenja u ŽZH: Policajci izlaze pred postaje

Sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačkenajavio je novi štrajk upozorenja koji će se održati u petak, 14. srpnja.

“Štrajk upozorenja trajat će od 8.00 do 10.00 sati, a djelatnici će na jedno određeno vrijeme izaći pred policijske postaje”, potvrdio je predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Vjekoslav Markota.

Razlog zbog kojih će policajci izaći pred postaje je taj što je MUP ŽZH u utorak, dan nakon održanog prethodnog štrajka upozorenja, u priopćenju kazao da su štrajkala samo dva policajca od kojih jedan nije bio na službi.

Ovim činom će, ističe Markota, pokazati svima koliko djelatnika zaista sudjeluje u štrajku upozorenja.

Razloge štrajka Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH poslao je Vladi još početkom ožujka, a riječ je o četiri zahtjeva: Uplata zaostalih doprinosa za sve djelatnike MUP-a ŽZH, izjednačavanje bruto plaće državnih službenika i namještenika, odnosno naših članova s drugim korisnicima proračuna, isplata jubilarnih nagrada za svakog zaposlenika u MUP-u ŽZH i to unatrag tri godine od 22. rujna 2016. godine te zahtjev Vladi da izvrši isplatu 5% smanjene plaće za razdoblje travanj 2013. – svibanj 2014. godine.

“Mi imamo i spremnu opciju generalnog štrajka i izvršit ćemo je samo ako dođe do potrebe toga cilja”, izjavio je u ponedjeljak za vrijeme štrajka upozorenja sindikalni povjerenik Željko Kolobarić s kojim smo razgovarali ispred zgrade Policijske uprave Široki Brijeg.


(Bljesak.info)


5 komentara

 • Gela čuvaj se jer im nimalo ne odgovara ovo.Korektan si ali ima tu svega i svačega ,svakojakih likova.Svakako se borite za svoja prava jer je jadan narod si nema reda ni policije.

 • Dali je strašan lav ili krokodil plav
  GELU poštujemo i cjenimo zato je ispred a sve sumnje treba da se zna da Gela nije sam naši su stavovi naše je mišljenje i naše potrebe ono što Gela traži tako da smo svi GELA obespravlheni i ojađeni
  MI SMO PFOFFI TREBA DA SE ZNA
  neigramo igru hoćemo istinu dosta klimoglava i primanja obećanja neka se stide ovi da nam je potreban Gela u ovom izdanju jer smo imali dfugih poslova i obaveza a netko je svoje zaobišao i poslove i obaveze koje je preuzeo te u tuđe ko u babino ruku zavukao da bi policiji i drugim ukrao a vi tamo neki znate što vam mi mislimo želimo i možemo
  JEL VAM KRIVO ŠTO SE SINDIKAT MALO PODVIRIVO VRATITE ŠTO JE NAŠE VAS SE NI VRAPCI NE PLAŠE
  Pa vi stvarno sve nas smatrate debilima samo da ste jednu ninansu manja bahati bili tko zna dokle bo narasla ta vaša trakavica opljačkali bi i Australiju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.