Novi sportski sadržaj: Gruđani otvorili prvi Cageball u Hercegovini | Jabuka.tv

Novi sportski sadržaj: Gruđani otvorili prvi Cageball u Hercegovini

Nogomet u kavezu (Cageball) često se kategorizira kao treća vrsta nogometa. Sada ga imate priliku zaigrati u Grudama.

Posljednje dvije godine se naglo povećao broj malonogometnih turnira 3×3 u Hercegovini.

Takvi turniri su uvelike slični cageballu, ali zbog nemogućnosti igranja u kavezu, igraju se na betonu.  Zbog toga izostaje dinamičnosti jer u dosta slučajeva lopta izađe izvan granica igrališta, odnosno dolazi do prekida igre.

Ovako izgleda novi teren cageballa u Grudama

Zato su dvojica Gruđanina, Ivan Ćorluka i Mate Alpeza učinili ono što je jedino nedostajalo, otvorili prvi sportski centar za Cageball.

Par godina smo igrali Cageball, jako nam se svidjelo te smo se dogovorili da ćemo krenuti s tim projektom, rekao je Ivan za portal Jabuka.tv.

O interesu za uzbudljivim cageballom govori i činjenica da se u novootvorenom centru broj termina poprilično popunio.

Trenutno imamo preko 25 stalnih termina kroz tjedan te velik broj jednokratnih termina tijekom dana.”  

Gruđani će promovirati novi sportski sadržaj u Hercegovini u ovom objektu

Također nam je drago što imamo termina od ekipa iz susjednih općina“, govore ovi Gruđani.

Malonogometni format 3 na 3 (3×3) je zbog svoje popularnosti došao i u Široki Brijeg koji je također bio mjesto odigravanja jednog od ovih turnira.

Što je Cageball?

Izumio ga je trener Jörg Berger tražeći način kako igrati nogomet unatoč lošim uvjetima. Veliku popularnost stekao je za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva 2002. godine kada je Nike imao marketinšku kampanju te spot u kojem su se pojavili svjetski najpoznatiji nogometaši: Ronaldo, Figo, R. Carlos, Henry, dok je predstavu vodio Eric Cantona.

Igra se u kavezu (eng. “cage” znači kavez). Zbog manjeg terena, igra je brža i dinamičnija te do izražaja dolazi znanje nogometnih tehnika. Uzbuđenja ne može nedostajati, jer su gotovo cijelo vrijeme svi igrači uključeni u igru koja zahtjeva brzo razmišljanje i snalaženje u malom prostoru.

U Grudama vas očekuje teren dimenzija 15×8 koji donosi neke prednosti.

Svaki sport zahtjeva tjelesnu spremu, ali zbog manjeg terena lako se prilagode i oni kojima kondicija nije jača strana”.

Pravila

Zbog toga što se igra u kavezu, osnovna pravila su poprilično jednostavna. Pravilo po pitanju zaleđa ne postoji. Gol-auta i auta nema, a lopta je neprekidno aktivna u igri. Niti jedan od trojice igrača iz ekipe ne smije niti u jednom trenutku dodirnuti loptu rukom. Igranje rukom u golmanskom prostoru automatski je penal.

Ulaz na teren cageballa u Grudama

Osim termina, simpatizere cageballa očekuje puno toga u novootvorenom centru.

Za iduću sezonu pripremamo Cageball ligu, dok će se prije toga početi s redovitim turnirima koji će se odigravati subotom i nedjeljom, rekao je Ivan za portal Jabuka.tv.

Više informacija na Instagram ili na brojeve mobitela:  063/493-633 ili  063/489-058 

(www.jabuka.tv | Kristijan Anić) 


10 komentara

Komentiraj: