Novi skandal u Tužiteljstvu BiH: Iz spisa nestalo 55.000 KM

“Predmet Milaković” dobro je poznat državnom tužitelju Boži Mihajloviću. U pitanju je proces protiv Milorada Milakovića i drugih optuženih za kazneno djelo trgovina ljudima u vezi sa kaznenim djelom navođenje na prostituciju.

“To je stari spis iz 2003. godine”, objašnjava tužitelj Mihajlović.

Ali na drugo pitanje tužitelj Mihajlović nema odgovor – gdje je 55.000 maraka koje se oduzete od optuženih u tom predmetu?

“Ne znam”, kaže.

Pet minuta poslije Žurnal je sa istim pitanjem kontaktirao tužitelja, koji im je obećao da će se javiti kada provjeri sve činjenice. I više se nije javljao.

A samo tužitelj Božo Mihajlović, može znati gdje je nestao novac oduzet od prijedorskog kralja prostitucije Milorada Milakovića i njegovih sinova Saše i Slaviše.

“Formiran je spis pod oznakom KTA (predistražne radnje) i mi ćemo tijekom provjera utvrditi gdje je novac, da li u Sudu ili u Tužiteljstvu”, kazala je za Žurnal v.d. glavne državne tužiteljice Gordana Tadić

Kako doznaje Žurnal, glavna državna tužiteljica o nestanku novca obaviještena je sredinom prosinca prošle godine i odmah je zadužila tužitelja Emira Neradina da izvrši sve provjere. Svi dokazi upućuju prema jednoj osobi – tužititelju Boži Mihajloviću.

Naime, od 2003. godine predmet Milaković vodio je strani tužitelj Jonathan Rattel, a spis je kasnije završio kod tužitelja Olega Čavke. Nakon što je tužitelj Čavka 2010. godine otišao na bolovanje, predmet je službenom zabilješkom zadužio Božo Mihajlović.

“O tome ja pojma nemam”, kaže Mihajlović.

Upravo u tom razdoblju, dok je postupajući tužitelj Čavka bio na bolovanju, a tužitelj Mihajlović predmet prebacio u svoju nadležnost, – iz spisa je nestao novac oduzet od optuženih.

Međutim, o nestanku novca se ništa nije znalo sve do kraja prošle godine, kada je funkciju glavnog državnog tužitelja preuzela Gordana Tadić koja je počela “pospremati” nered koji je iza sebe ostavio suspendirani glavni tužitelj Goran Salihović.

“Tužitelj Mihajlović se pravda tako što govori da se novac nalazi u Sudu. Međutim, mala je vjerojatnost da je njegova tvrdnja istinita”, tvrdi izvor Žurnala iz Tužiteljstva BiH.

Prema istim izvorima, Mihajlović cijelu ovu priču želi preusmjeriti prema svojoj daktilografkinji Sedini Zuhrić. Međutim, dokazi koji su do sada prikupljeni upućuju isključivo na njega.

Komentiraj: