Novi potres, peti od jutros, uzdrmao Hercegovinu

Novi potres pogodio je Hercegovinu! Podrhtavanje tla zabilježeno je u 14.37 sati, a osjetio se na širem području Hercegovine.

Još nisu poznati podaci o epicentru potresa i njegovoj snazi.

Podsjetimo, serija potresa probudila je Herceovce u ponedjeljak ujutro. Prvi je bio ujedno i najjači koji je zabilježen u 6.02 sati.

Prema podacima iz Euro-mediteranskog seizmološkog centra, potres je bio magnitude 4 stupnja po Richteru s epicentrom između Mostara i Čitluka. Kako navodi EMSC, dogodio se 9 kilometara jugoistočno od Širokog Brijega na dubini od 10 kilometara.

Prema Mecalli-Cancani-Seibergovoj (MCS) skali inteziteta, riječ je o petom stupnju od 12 mogućih te se navodi kao ”prilično jak potres”.

”Zamijete ga mnogi na otvorenome prostoru. Predmeti koji slobodno vise zanjišu se, satovi sa klatnom se zaustavljaju. Pojedini manji predmeti se prevrnu. Vrata i prozori se otvore ili zatvore, pojedinci bježe iz kuća”, navodi se u opisu petog stupnja.

Drugo podrhtavanje tla dogodilo se u 6.09 sati, a još dva u 6.14 sati dok je posljednji bio intenzivniji. EMSC je naknadno objavio da je posljednji potres u 6.14 sati bio magnitude 3 stupnja po Richteru te da se dogodio 10 kilometara južno od Širokog Brijega na dubini od 2 kilometra.

Potres se osjetio na području cijele Hercegovine i Dalmacije. Dojava o mogućim štetama s terena, za sada, nema, a potres je izazvao uzmenirenost stanovnika Hercegovine.

(www.bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.