Novi granični prijelaz vrijedan skoro 19 milijuna KM rasprostirat će se na 103.000 m² – Jabuka.tv

Novi granični prijelaz vrijedan skoro 19 milijuna KM rasprostirat će se na 103.000 m²

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u sljedećih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999,35 KM, potpisan je u utorak, potvrđeno je iz UNO BiH.

Granični prijelaz Svilaj nalazi se na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru 5c.

Ugovor su potpisali nadležni iz UNO i konzorcijuma Niskogradnja d.o.o. Laktaši, Alfa term d.o.o. Mostar i Tehton d.o.o. Banja Luka.

Iz UNO su priopćili da u sljedećem razdoblju očekuju potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prijelaza Svilaj, a odabrani vršitelj nadzora je Design & QC d.o.o. Sarajevo.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 metara četvornih.

Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog prometa, imat će četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz zemlje.

U sklopu novog graničnog prijelaza bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika UNO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi te objekt za smještaj špeditera i banke.

Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekt za detaljan pregled vozila, kamionske vage i veliku nadstrešnicu, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.